Geri

Cumhuriyeti korumak ortak sorumluluğumuz

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Eyüp Güler, "En kıymetli emanetimiz olan Cumhuriyeti, demokrasi ve adaletle geliştirerek payidar kılmak, hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.

10:37:52 | 2021-10-29


Haberi Sesli Dinle

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Eyüp Güler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Güler mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelemizin, büyük zaferle noktalanmasının ardından ilan edilen, Atatürk’ün “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare” olarak tanımladığı Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyet; bu Milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği Milli Mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur" dedi.

EN KIYMETLİ EMANETİMİZ
Cumhuriyet'in, sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda istiklalimizin ve özgürlüğümüzün güçlü bir sembolü olduğuna da işaret eden Güler, "Cumhuriyetimizin 98. yaşına erişmesinin kıvancını duyduğumuz bu kutlu günde, en kıymetli emanetimiz olan bu büyük değerimizi, demokrasi ve adaletle geliştirerek payidar kılmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve demokrasi aşkı, dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği 'muasır medeniyetler seviyesine ulaşma' vizyonuna, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam edecektir.
Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu toprakları bize vatan kılan Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı.


Eyüp Güler