Geri

Çiftlik mi, yüzme havuzu mu? Buna kim dur diyecek?

Samsun 19 Mayıs Yüzme Havuzu Müdürü Cemal Yavuz'un bayan personele mobbing uyguladığı, devletin elektriği ile bıldırcın ürettiği, temizlik yapması gereken personeli bıldırcın üretimi için görevlendirdiği ve kapalı alanda sigara içip, measi saatinde bilgisayar oyunu oynadığı ileri sürüldü. Şikayetçi olan personeller, Samsun Valisinden duruma el atmasını istedi.


14:21:24 | 2022-03-14


Haberi Sesli Dinle

Samsun 19 Mayıs Yüzme Havuzu Müdürü Cemal Yavuz'un bayan personele mobbing uyguladığı, devletin elektriği ile bıldırcın ürettiği, temizlik yapması gereken personeli bıldırcın üretimi için görevlendirdiği ve kapalı alanda sigara içip, measi saatinde bilgisayar oyunu oynadığı ileri sürüldü. Şikayetçi olan personeller, Samsun Valisinden duruma el atmasını istedi.

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı 19 Mayıs Yüzme Havuzu Müdürü Cemal Yavuz, devletin elektriği ile bıldırcın yetiştiriyor. Bıldırcınlara bir de personel görevlendiren Yavuz, yine çocukların geldiği binada sigara içiyor, bilgisayarda oyun oynuyor. Müdür Cemal Yavuz hakkında bir çok bayan personelin de mobbing uyguladığı gerekçesiyle Samsun Valiliği ve CİMER'e şikayette bulunduğu öğrenildi.

BAYAN PERSONELE MOBBİNG UYGULUYOR
Samsun 19 Mayıs Yüzme Havuzu'nda yaşananlar pes dedirtiyor. Bayan personellere mobbing uyguladığı ileri sürülen 19 Mayıs Yüzme Havuzu Müdürü Cemal Yavuz'un, bayan personelleri işten attırmak için normalin dışında iş için görevlendirdiği, doktor raporuyla sağlık problemi olduğu belirtilen bayan personele tır boşalttırdığı ve haksız yere sürekli olarak asılsız tutanaklar tuttuğu öğrenildi. Uyguladığı mobbing nedeniyle bir çok personel Yavuz hakkında Samsun Valiliği ve CİMER'e şikayetçi olurken, yapılan şikayetlere rağmen kurumda mobbingin devam etmesi düşündürüyor.

DEVLETİN ELEKTRİĞİ İLE BILDIRCIN ÜRETİYOR
19 Mayıs Yüzme Havuzu Müdürü Cemal Yavuz hakkında şikayetler sadece mobbing ile sınırlı değil. 19 Mayıs Yüzme Havuzu'nu adeta çiftliğe dönüştüren Müdür Cemal Yavuz, binanın çeşitli yerlerine yerleştirdiği kuluçka makinelerinde devletin elektriği ile bıldırcın üretiyor. Yaptıklarıyla adeta pes dedirten Cemal Yavuz'un, üstelik yine devletin maaş verdiği bir personeli kuluçka makineleriyle ilgilenmesi için görevlendirdiği öğrenildi. Temizlik yapması gereken personelin bıldırcın üretimi ile ilgilenmesi nedeniyle havuzda hijyen ve temizliğin sağlıklı yapılamadığı iddia edildi.

SİGARA İÇİP, OYUN OYNUYOR
Müdür Yavuz'un, çocukların yüzme eğitimi almak için geldiği ve bir nevi eğitim yuvası olan yüzme havuzu binasında sigara içmesi ve mesai saatleri içerisinde devletin tahsis ettiği bilgisayarda kağıt oyunu oynaması da pes dedirtti. Müdür Cemal Yavuz'un kapalı alanda sigara içme yasağını delmesi ve bilgisayarda oyun oynaması kameralara da yakalandı. Ayrıca mesai bittikten sonra temizliği yapılan yüzme havuzunda akşam bazı kişilerin havuz keyfi yaptığı da iddia edildi. Yavuz hakkında şu ana kadar herhangi bir idari işlem yapılmaması ise, "Buna kim göz yumuyor?" dedirtti.

KİM KORUYOR?
İsmini vermek istemeyen 19 Mayıs Yüzme Havuzu'nda görevli bir personel, "Bayan personellere sürekli mobbing uyguluyor. Bir kişinin yapabileceği işten daha fazlasını veriyor. Doktor raporuyla sağlık problemi olduğu belirtilen personele ağır işler yükleniyor. Bayan personele tır bile boşalttırdı. Oysa temizlik görevlisi bir kişiyi kuluçka makineleri ile bıldırcın üretimi için görevlendirdi. Devletin elektriği ile bıldırcın üretmesi yetmezmiş gibi bir de devletin maaşını verdiği kişi görevlendirdi. Kapalı alanda sigara içiyor ve mesai saatinde bilgisayarda oyun oynuyor. Bu kişi hakkında, bir çok kişi tarafından defalarca şikayet edilmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmıyor. Bu kişiyi kim koruyor? Artık yeter. Samsun Valisi Zülkif Dağlı'dan duruma el koymasını istiyoruz" dedi.


samsun19 mayıs yüzme havuzubıldırcınbıldırcın yumurtasıkuluçkamobbing