Geri

CHP'li Şenel: 1 Nisan sabahı İlkadım'da balkon konuşmasını biz yapacağız

CHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel, "Ben 'mekanın sahibi geldi' diye iddialı bir söz söylüyorum, Biz bu seçime 60 bin oyla başladık. Karşımızda eriyen bir AKP, eriyen bir Necattin Demirtaş, AKP'den ve sağ taraftan oy alan bir yeniden Refah var. 1 Nisan sabahı İlkadım Belediyesi'nde balkon konuşmasını Murat Şenel ve arkadaşları yapacak" dedi.

13:30:29 | 2024-03-23


Haberi Sesli Dinle

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel, CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, belediye meclis üyesi adaylarının katılımıyla İlkadım'daki mahalle muhtarları ve kentte görev yapan basın mensuplarıyla iftar yemeğinden biraraya geldi. Pamira Palace Sosyal Tesisleri'ndeki iftar programında projelerini anlatan Murat Şenel, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

"BİZİM KAYNAĞI BELİRSİZ 1 KURUŞUMUZ YOK"
"Bizim arkamızda hükümetin gücü yok" diyen Murat Şenel, "Arkamızda çok kolay kazanılmış para yok. Kaynağı belirsiz 1 kuruşumuz yok. Arkadaşlarımızın çoğu kendi imkanlarıyla ve kendi araçlarıyla katkı koyuyorlar bizim seçim çalışmamıza ve bu da ekip ruhu zaten. Yani Cumhuriyet Halk Partisi olarak destek almaksızın kendi kendimize ve kendi yağımızla kavrulan bir ekibiz, oldukça da başarılı çalışıyoruz. Dikkat ederseniz yüzde 18,5 oy oranı olan Cumhuriyet Halk Partisi seçimden sonra, şimdi yüzde 30'luk dilimleri yakalamış durumda İlkadım'da. Bu da başarının ve ekip ruhunun göstergesidir" diye konuştu.

"SÖZ VERİYORUM BANKAMATİKÇİLERİN TAM SAYISINI 1 NİSAN'DA AÇIKLAYACAĞIM"
İlkadım Belediyesi'nde işe gitmeden maaş alan 'bankamatik memuru' diye adlandırılan 250 kişilik personel olduğu iddialarını içeren soruyu yanıtlayan Şenel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin işçi ve emekçi ile kesinlikle derdi olmaz. Biz işçi ve emekçi dostu bir partiyiz. Sosyal demokrasinin gerekliliği de budur zaten. Bizim duyumlarımız bu rakamın çok daha yüksek olduğu yönünde. Biz 250 rakamını verdik ama bir takım bilgiler daha geliyor. Bunu ne zaman anlayacağız; göreve geldiğimizde çağıracağımız Sayıştay denetçileri sayesinde göreceğiz. Kapalı kutu bir belediye şirketi var ve burada ne yaptıkları belli değil. Ve açıklamıyorlar dikkat ediyorsanız, bu verilerin hepsi gizli. Ama biz şeffaf belediyecilik ve yöneticilik istiyoruz. Bu sayının gerçeğini söz veriyorum 1 Nisan günü size açıklayacağım" şeklinde konuştu.

"İLKADIM'DA 60 BİN OY ALAN SEÇİMİ KAZANIYOR"
Diğer yandan İlkadım özelindeki seçim matematiğiyle ilgili bir diğer soruyu yanıtlayan Şenel, şunları söyledi: "2019 seçimlerinde yaklaşık 12 binlik bir oy farkı oluşmuş. Bunun en iyi analizini 2023 milletvekili seçimleriyle yapabiliriz. Çünkü bu seçimlere her parti kendi adayı ve amblemi ile girdi. AKP 80 bin oy almış, CHP 51.500 oy almış, yüzde 20'ye yakın kırgın ve küskün var ve bunun nedeninin milletvekili listesinden kaynaklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bakınız İYİ Parti 30 bin oy almış, MHP 26 bin oy almış, Yeniden Refah Partisi de bu seçimde yoktu. Şimdi 240 bin seçmen 220 bin geçerli oy var. 4 parti girdiğini varsaysak 60 bin oy alan seçimi kazanıyor.

"DEMİRTAŞ BAŞARILI BİLE OLSAYDI 30 BİN OYU VARDI"
Murat Şenel, şöyle devam etti: "İYİ Parti hiç aşınmamış olsa, çok başarılı bir belediyecilik örneği gösterse bile sayın Necattin Demirtaş'ın 30 bin oyu var, yani 30 bin oy daha alması gerekiyor. AKP'ye son ekonomik durumdan kaynaklı ciddi bir kayıp yaşıyor biliyorsunuz, adaylarından kaynaklı da sıkıntıları var, bizler de bunu sahada görüyoruz. MHP'nin ise adayı yok ve kentte çok kısıtlı sayıda adayla çıktılar ve oradan da kayıpları var."

"1 NİSAN SABAHI BALKON KONUŞMASINI BİZ YAPACAĞIZ"
Murat Şenel, son olarak ise "Bizim iddiamız şu; Samsun için 'Samsun İttifakı', İlkadım için 'İlkadım İttifakı'. Necattin Demirtaş seçildikten sonra ne İYİ Partililerin, ne de tüm bu desteklere rağmen Cumhuriyet Halk Partilileri onure etmiştir. Hiçbir yere sokmamıştır ve belediyeye bile yaklaştırmamıştır. Ben iddialı bir söz söylüyorum, 'mekanın sahibi geldi' diyorum. Ben 'mekanın sahibi geldi' diye iddialı bir söz söylüyorum, Biz bu seçime 60 bin oyla başladık. Karşımızda riyen bir AKP, eriyen bir Necattin Demirtaş, AKP'den ve sağ taraftan oy alan bir yeniden Refah var. Dolayısı ile belki de burun farkıyla bitecek bir seçim olduğunu da hiç düşünmüyorum. Hemen hemen her partiden ve bu kenti seven insanların bize destek verdiğini görüyoruz. 1 Nisan sabahı İlkadım Belediyesi'nde balkon konuşmasını Murat Şenel ve arkadaşları yapacak. Cumhuriyet Halk Partisi yapacak. 65 bin oyun altında oy almayacağımı söylüyorum. Seçimi biz alacağız. Şu anda her şey onu gösteriyor" ifadelerini kullandı.


murat şenelilkadımilkadım belediyesichpbelediye başkanımetin telatarnazan güneysu