Geri

CHP'li Hancıoğlu'ndan Cemiyet'e ziyaret

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, "Basın özgürlüğüne engel olmayı planlayan her adımın karşısındayız" dedi.

14:04:44 | 2022-06-24


Haberi Sesli Dinle

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet yönetim kurulu üyeleri ve Samsunlu gazetecilerle bir araya gelen Neslihan Hancıoğlu, "Ülkede yaşanan her zorluk, gazetecileri de etkiliyor. Basın özgürlüğü çok önemli. Buna engel olmaya planlayan her adımın karşısında olacağız" dedi.

'GAZETECİLER HEPİMİZİN SESİ'
Türkiye’nin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Sürekli alandayız. Bölge bölge geziyor ve vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Herkesin gündeminde ekonomik sıkıntılar ve gelecek kaygısı var. Biz bu ekonomik sıkıntılara ve kaygılara son verecek projelerle seçime yürüyoruz. Bir değişimin şart olduğu artık ortadadır. Biz bu değişimi sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu noktada hem biz siyasilerin hem de vatandaşımızın sesi olan gazetecilerin de zor dönemler geçirdiğini biliyoruz. Bütün bu zorluklara rağmen, meslek aşkıyla mücadelesini sürdüren gazetecilere teşekkür ediyoruz. Basın özgürlüğüne çok önem veriyoruz. Bu özgürlüğe engel olmayı planlayan her adımın karşısındayız” dedi.

DEZENFORMASYON YASASI'NIN ERTELENMESİ
Kamuoyunda 'dezenformasyon yasası' olarak bilinen 40 maddelik Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin şimdilik ertelendiğini hatırlatan Neslihan Hancıoğlu, "Bize göre 'sansür', iktidara göre ise 'dezenformasyon yasası' kanun teklifinin TBMM Genel Kurul görüşmeleri ertelendi. Teklif, girişimlerimiz sonucu üzerinde parti gruplarının daha fazla müzakere edilebilmesi için ertelenmiştir. Umuyoruz ve diliyoruz ki bu yasa teklifi çok daha iyi bir şekilde gözden geçirilir. Bizim için temel olan demokrasi ve kişinin ifade özgürlüğüdür" diye konuştu.

BAŞKAN ÇAKIR'DAN '29'UNCU MADDE' UYARISI
Gazetecilerin mevcut tablo içerisinde zor şartlarda çalıştığını ifade eden Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır ise, “Gazeteciler, yaşadıkları bütün zorluklara rağmen, görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Kamuoyunda 'dezenformasyon yasası' olarak bilinen 40 maddelik teklif, hiç kuşku yok ki yeni zorlukları da beraberinde getirecek bir haldedir. Kanun teklifi bu haliyle bizlere endişe vermektedir. Özellikle 29'uncu Madde'nin, bu kanundan çıkartılması gerekmektedir. Bu tasarının yürürlüğe girmesi halinde iktidarın hoşuna gitmeyen her haber için 'dezenformasyon' denilerek ceza istenebilecektir. Bu durumda, ülkemizdeki tutuklu gazeteci sayısı da hızla arttıracaktır” dedi.


chpmilletvekilineslihan hancıoğlu19 mayısgazeteci