Geri

CHP’li Çan’dan hükümete memur zam pazarlığı tepkisi

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, işveren tarafını temsil eden hükümet kanadının sergilediği tutuma tepki gösteren CHP’li Murat Çan “Memur ve emeklinin parasına göz diken iktidar, gayrı meşrudur” dedi.

16:19:56 | 2023-08-22


Haberi Sesli Dinle

Hükümetle memur konfederasyonları arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde, taraflar uzlaşamayınca müzakere aşaması sona erdi, Hakem Kurulu süreci başladı. CHP Samsun Milletvekili Murat Çan da talepleri hükümet kanadı tarafından reddedilen memur konfederasyonlarından Birleşik Kamu-İş ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun İl Başkanlıklarını ziyaret ederek, kamu çalışanlarına destek verdi.

İlk olarak Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun, iktidarın toplu sözleşme müzakere masasındaki tutumunu protesto etmek amacıyla Onur Anıtı önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına katılan CHP’li Çan, açıklamanın ardından konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Sonrasında KESK dönem sözcülüğünü ziyaret ederek, KESK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileriyle bir araya gelen Murat Çan, görüşmelerinde özetle şunları kaydetti:

“Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde iktidarın sergilediği tutum, haksızdır, hukuksuzdur, hakkaniyetsizdir. Çünkü iktidar, memur ve emeklinin parasına göz dikmiştir. Bu nedenle de gayrı meşrudur! Hükümetin zam önerisi, yine bu iktidarın belirlediği enflasyon hedefinin bile gerisinde kalmıştır. Hükümet açıkça ‘ben memuru enflasyona ezdireceğim’ demektir. Yani memurun cebine girecek paraya, hakkı olan paraya göz dikmiştir. Emeklinin parasını çaldılar, bununla da yetinmeyip şimdi memurun parasına göz diktiler. Rantçıları, faiz lobilerini, talancıları beslemekten; devleti, memuruna, emeklisine, emekçisine para veremez hale getirdiler. Ülkemizi böyle bir yönetim anlayışından kurtarmak en öncelikli görevimiz. Ve bunu mutlaka başaracağız.”


murat çanmilletvekilichpsamsunankaramecliszamiktidarenflasyon