Geri

CHP’li Çan’dan Başkan Demir’e Kurupelit tepkisi

Kurupelit Yat Limanı’ndaki kirliliğe kasıtlı olarak göz yumulduğunu, hiçbir temizlik faaliyeti yürütülmediğini belirten CHP’li Murat Çan “Samsun Büyükşehir Belediyesi, milleti yosun kirliliğinden bezdirip beton kirliliğine razı etmeye çalışıyor” dedi.

15:18:52 | 2023-08-24


Haberi Sesli Dinle

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, Atakum’daki Kurupelit Yat Limanı’na ‘hatalı proje’ bahanesiyle dolgu yaparak imar rantı yaratma hayali, Samsun için ihanet derecesine varan ihmallere kadar uzandı. Liman bölgesinde hiçbir temizlik faaliyeti yürütülmüyor, su yüzeyindeki kirliliğin günden güne büyümesine kasıtlı olarak göz yumuluyor" dedi.

Milletvekili Çan, bölgede yaşayan vatandaşların da artan şikayetleri üzerine liman sahasında incelemelerde bulundu. Bölge sakinleri, imar rantı amaçlı dolgu projesine yapılan itirazlar sonrasında planın askıya alındığını ancak bu itirazları nedeniyle şimdi büyükşehir belediyesi tarafından adeta cezalandırıldıklarını ifade etti.

CHP’li Çan ise şu değerlendirmeleri yaptı:
“Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu bölgeyi(Kurupelit Marina) gözden çıkardı. Dolgu projesi hâlâ gündemlerinde. Ama şu anda buranın başka bir sorunu var. Bir doğa ve çevre sorunu var. Yat limanı olduğu gibi yosunlarla kaplanmış durumda. Herhangi bir temizlik faaliyeti yapılmıyor. Bu bölgede yaşayan insanlara hem çevre kirliliği hem de görüntü kirliliği yaşatılıyor. Burada oturan yurttaşlarımız, bu durumdan oldukça rahatsız. Samsun, Karadeniz sahilinde, en fazla turist çeken en fazla ziyaret edilen şehirlerden biridir. Ancak son yıllarda Atakum sahilinde özellikle Kurupelit Marina civarında ciddi bir görüntü ve çevre kirliliği ve daha sonrasında da muhtemelen bir beton kirliliğine maruz kalacak. Anlaşılan o ki Samsun Büyükşehir Belediyesi, milleti yosun kirliliğinden bezdirip beton kirliliğine razı etmeye çalışıyor. Başkan Demir’i bu ısrarından, bu inadından vazgeçmeye çağırıyorum.”


murat çanchpsamsunsamsun büyükşehirkurupelit limanıkaradeniz