Geri

Çarşamba Karma OSB'de dualı temel atma

Çarşamba Karma Organize Sanayi Bölgesi yönetim binasının temel atma töreni Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr Şükrü Yıldırım, Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve CHP Samsun Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Çarşamba Belediye Başkanı Av Halit Doğan, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, protokol üyeleri ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

10:51:39 | 2022-07-28


Haberi Sesli Dinle

Karadeniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulaşım ağına yakın olmasının yanı sıra Samsun Merkez OSB ve Sanayi Sitelerine yakınlığıyla da cazip bir konuma sahip olan Çarşamba Karma OSB’nin yaklaşık iki ay önce ilk kazması vurulan altyapı yapım işinin hızla ilerlediğini belirten, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı bugün de yönetim binasının temel atma törenini gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşadıklarını ifade etti.

‘ÖNEMLİ YATIRIMLARDAN BİRTANESİ’
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 700 m² inşaat alanında 2 kat olarak inşa edilecek yönetim binasının en geç 4 ay içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini dile getirerek, Çarşamba Karma OSB’nin altyapı ve üstyapısıyla yatırımcılar tarafından örnek gösterilecek bir OSB olması için gayret gösterdiklerini söyledi. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı yol, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, telekomünikasyon, bisiklet yolları, aydınlatma ve elektrik işlerini kapsayan altyapı yapım işleriyle trafo merkezi inşaatının da eş zamanlı olarak tamamlanmasıyla Çarşamba Karma OSB’nin Samsun'un ve ülkenin üretim, ihracat ve istihdamına önemli katkılar vermeye başlayacağının altını çizdi.

‘BU TÜR YAPILAŞMAYI ÖNEMSİYORUZ’
Yatırımcı firmalar tarafından yoğun talep görmeye devam eden OSB’de bugüne kadar 43 sanayi parselinden 30’unun tahsisinin gerçekleştirildiğini ve firmalarla birebir yapılan görüşmelerin titizlikle sürdürüldüğünü kaydeden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, OSB’de ihracata dayalı ve yüksek katma değerli ürün üretimi yapan firma ve sektörlere tahsis yapılması noktasında hassasiyet göstermeye devam ettiklerini ve tahsis yapılan bazı firmaların da inşaatlarına başladığını dile getirerek, tüm firmalardan en geç iki yıl içerisinde faaliyete geçilmesi konusunda taahhüt aldıklarını belirtti.
Haber: Köksal ÖNER


samsunsamsun valisizülkif dağlıfuat köktaşnihat soğukçarşambaosbsanayi