Geri

Çarşamba'da şehit pilot anısına savaş uçağı

Konya’da eğitim uçuşu yaparken kırıma uğrayan Türk Yıldızları’na ait uçakta şehit düşen Çarşambalı Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer anısına, Samsun’un Çarşamba ilçesinde yapımı devam eden Bilim Parkı’na F4 tipi savaş uçağı yerleştirildi. Uçağın montaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından, uçak ilçe merkezinde büyük bir katılımla gerçekleşen programla yürütülerek Bilim Parkı’na taşındı. Şehidin babası duygu dolu anlar yaşadı.

16:24:29 | 2022-08-11


Haberi Sesli Dinle

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, Çarşamba Belediyesi tarafından yapımı devam eden Bilim Merkezinin bahçesinde, Türkiye’de bir ilke imza atılarak Bilim Parkı kazandırılıyor. Bilim Parkı’na Çarşambalı Hava Şehit Yüzbaşı Ümit Özer anısına F4 tipi savaş uçağı yerleştirildi. Uçağın Çarşamba’ya gelişinin ardından 1 haftalık bir montaj çalışmasının akabinde F4 tipi savaş uçağı kent meydanından vatandaşların da büyük bir katılım gerçekleştirdiği program ile Bilim Parkı’na taşındı. Yüzlerce insan ellerinde Türk bayrağı ile “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları ile uçağın taşınmasına şahitlik ettiler. Şehidin babası İdris Özer duygu dolu anlar yaşadı. Uçağın taşınmasına Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, şehidin babası İdris Özer, ilçe protokolü ve vatandaşlar eşlik etti.

‘ŞEHİDİN AİLESİNİN VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ’
Uçağın taşınması esansında duygu dolu anlar yaşayan şehidin babası İdris Özer, “Bugün biraz hüzünlü biraz da sevinçliyim. Bu uçağın buraya kazandırılması vesilesi oğlumun şehit olmasıdır. Orada bir hüznümüz var ama onun anısına buraya Çarşamba'ya u uçak verildi. O da bir sevinç vesilesi oluyor. Bunun yanında bu uçağın buraya verilmesinden, getirilmesinden, montajının yapılmasından çok memnun kaldık. Belediye başkanımızın büyük çabalarıyla buraya bu eser konuldu. Belediye başkanımıza da çok çok teşekkür ediyorum. Çarşamba’da oğlumun adı, dünya var olduğu sürece bu insanlar burada var olduğu sürece yaşayacak, yaşatılacak o da ayrı bir gurur vesilesi oldu. Bir üzüntümüz, eşimin bunu göremediği için ona üzülüyorum. O da inşallah ruhen görmüştür. Tek mutluluğumuz bu” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHİDİN ADI ÇARŞAMBA’DA YAŞATILIYOR’
Çarşambalı Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer anısına Bilim Parkı’na yerleştirilen uçağın manevi değerinin çok büyük olduğunu belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Büyük bir kalabalıkla şehidimizi andık. Çarşambalı şehidimiz Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer anısına ilçemizde F4 savaş uçağımızı yerleştirdik. Buradan geçen vatandaşlarımız, Bilim Parkı’mıza gelen gençlerimiz şehidimizi, şehidimizin bu vatan uğruna canı pahasına mücadele verdiğini bir kez daha hatırlayacak. Şehidimiz kuleden verilen “Uçağı terk et, atla” talimatına rağmen, “Bu uçakta yetim hakkı var, kurtarabilirim” diyerek şehit olmuştur. Çarşambalı şehidimiz Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Türk yıldızlarında görevliydi. Türkiye’nin, Çarşamba’nın yetiştirdiği önemli pilotlardan bir tanesiydi. Kullanmış olduğu uçak hava kırımına uğrayınca uçağı terk etmeyerek uçakla beraber düşerek şehit oldu. Şehidimizin ailesinin, şehidimizin anısına bu uçakla beraber şehidimizin isminin yaşatılması için talebi vardı. Şehidimizin annesi göremedi ne yazık ki. Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

‘ŞEHİDİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM’
Önemli olan bir projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Doğan, “Şehidimizin babası İdris Amca ve kardeşiyle beraber bugün bu uçağı hemşerilerimizle beraber yürüterek yerleştirmiş olduk. Şehidimizin kullandığı uçak değil, F4 tipi bir uçak. Hava Kuvvetlerimizden talep ettik, Hava Kuvvetlerimiz de şehidimizin anısına bu uçağı Çarşamba’mıza armağan etti. İnşallah benim Çarşambalılardan istirhamım bu uçağa bir emanet ruhuyla sahip çıkarak şehidimizin adını burada yaşatmak, çocuklarımıza milli, manevi değerleri aşılamak. Uçağı koyduğumuz yer bir Bilim Parkı. Burada bilimsel manada çocuklarımızın ders görmeleri için koyduğumuz aparatlar var. Ben Çarşamba’ya hayırlı olmasını diliyorum. Tekrardan şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, şehidimizin babası İdris Amcaya, ailesine ve tüm Çarşambalılara sabır, metanet diliyorum. Hava Kuvvetlerimize, bu konuda emeği geçen Milli Savunma Bakanlığımıza, uçağın bugün buraya konulmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

‘İLÇEMİZDE GÜZEL BİR İŞ YAPILDI’
Yapılan işleri önemsediklerini hatırlatan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Çarşambalı şehidimiz Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’in anısını yaşatma amaçlı burada güzel bir iş çıkarıldı, güzel bir iş yapıldı. Ben çok çok teşekkür ediyorum bütün emeği geçenlere. Belediyemiz burada TEKNOFEST münasebetiyle bir Bilim Merkezi yapıyor. Bu Bilim Merkezi ile beraberde bu bütünleşmiş olacak. Daha doğrusu uçağımız Bilim Merkezinin bir mütemmim cüzü olacak. Buradaki çocuklarımızın da özellikle teknolojiye, uçak mühendisliğine ve bütün teknolojiyi geliştirenlere merakının artmasına yönelik güzel bir çalışma oldu. Bir kez daha şehidimize rahmet diliyorum, bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu vesile ile de emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Köksal ÖNER

 


samsunçarşambaçarşamba belediyesihalit doğan