Geri

Çapa: Puanların tamamına talibiz

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, kalan 9 maçtaki puanların tamamına talip olduklarını söyledi.

13:59:39 | 2022-03-28


Haberi Sesli Dinle

Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Genel Müdürü Soner Soykan, Teknik Direktör Fuat Çapa, Futbol Akademi Koordinatörü Savaş Serdar ve Diyetisyen Büşra Atmaca Özay, Nuri Asan Tesisleri’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Teknik Direktör Fuat Çapa, kalan 9 maçtaki puanların tamamına talip olduklarını söyledi. Fuat Çapa, “Ligde her maçın atmosferi ve hikayesi farklı oluyor. Bugünden itibaren hava şartları dolayısıyla sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. İlk altı içerisinde olmak istiyorsak Play-Off yarışındaki rakiplerimizi yenmemiz gerekiyor ya da puanlar almamız gerekiyor. İlk 6’da ligi bitirmeniz için sadece Royal Hastanesi Bandırmaspor, Eyüpspor ve İstanbulspor maçlarını yenmeniz yetmeyecek. Diğer kalan 6 karşılaşma da çok değerli. O yüzden kalan 9 maçta ne yapacağız ona bakmak lazım. Royal Hastanesi Bandırmaspor’u yendiğimizde ilk 6'nın garantisi yok. Mağlup olduğumuzda Play-Off’a giremeyeceğiz bir durum da yok. Biz o Play-Off içerisinde nasip olursa olacağız” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR KARŞILAŞMA
Hafta sonu oynayacağımız Royal Hastanesi Bandırmaspor maçının önemli olduğunu belirten Fuat Çapa, “Kalan karşılaşmalarda hepimizin ve camianın tek isteği var. Ümit ediyorum ki bu hedefi gerçekleştirmek için sahada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Royal Hastanesi Bandırmaspor sezonu çok istikrarlı bir şekilde geçiriyor. Bazı takımlar iyi oynamadan maç kazanabiliyor ama Bandırmaspor’un belirli bir istikrarı ve oyun anlayışı var. Hocaları da yıllarca beraber çalıştığım Mustafa Gürsel. Mustafa Gürsel’in başarılı olmasını tabi ki gönülden istiyorum ama 2 Nisan Cumartesi günü hariç. Çünkü birbirimize rakip olacağız. Bizim için ilk 6 içerisinde yer almak adına çok önemli bir karşılaşma olacak. İçeride oynuyoruz. Bunu avantaja çevirmek istiyoruz” diye konuştu.

TARAFTAR DA YARIŞIN İÇİNDE OLMALI
İç sahada rakipleri taraftarın gücünü hissettirmemiz gerektiğini ifade eden Fuat Çapa, “Taraftarımızın da bu yarışın içerisinde olması gerekiyor. Taraftar ve camia davamıza ne kadar inanırsa işimizi o kadar kolaylaştırmış oluruz. İç sahada maç oynamak bizim için daha avantajlı olması gerekiyordu. Bugüne kadar o avantajı doğru şekilde sağlayamadık. Zaman zaman oyuncuların bazen de camianın kazandırdığı maçlar olur. Biz bugüne kadar camianın kazandırdığı maçları çok fazla yaşayamadık. Bugüne kadar o birliktelik ne takımla tribün arasında ne de tribün ile takım arasında vardı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı öncesi bu birliktelik sağlandı. Bundan sonraki süreçte bu birliktelik sözde mi eylemde mi bunu Royal Hastanesi Bandırmaspor maçında göreceğiz. Bizim gibi büyük camialar iç sahada oynadığı zaman maçlara 1-0 önde başlaması gerekirken biz bunu açıkçası bugüne kadar çok fazla hissetmedik. Bugüne kadar iç sahada oynadığımızı sadece 1 maçta bunu hissettim. O da MKE Ankaragücü maçıydı. Onun haricindeki iç saha maçlarında ise bu havayı ne şehirde ne de statta gördük. Burada bizim de eksiğimiz var. Sadece tribünleri hedef göstermek doğru olmaz. Orkestrada 20 tane değişik enstrüman var. 20 kişi değişik enstrüman çalmasına rağmen tek ses çıkıyor. Biz, camia olarak o tek sesi bugüne kadar sağlayamadık. Önemli olan o tek sesi sağlayabilmek. Eğer bunu başarırsak rakip de Samsun’a geldiğinde hangi camiaya ve kime karşı oynadığını çok net hisseder” şeklinde konuştu.

İFTARDA TARAFTAR MAĞDUR OLMAYACAK
Ardından Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Genel Müdürümüz Soner Soykan, Ramazan ayının ilk günü Royal Hastanesi Bandırmaspor maçına denk geldiğini ve stadyumda iftar ile ilgili hazırlıkların olacağını belirtti. Soner Soykan, “Maç günü Samsunspor Kulübü Derneğimiz bir organizasyon yapıyor. Maçtan önce çadırlarımız kurulacak. Taraftarlarımıza iftarlarımız verilecek. Maç günü inşallah kimseyi mağdur etmeden, Ramazanın ilk günü taraftarımızla beraber bir şenlik havasında geçireceğiz. Bandırmaspor maçımız Ramazan ayının ilk gününe denk gelmesinden dolayı taraftarımız biraz zorlanacak ama çok önemli maçta kendilerini stada bekliyoruz. Şöylede bir durum var. İftar organizasyonu olay bir iş değil. Restoranlarda dahi insanlar bekleyebiliyor. İyi niyetle yapılan bir şey insanları mağdur etmeyecek. Gecikmeler olabilir o anlamda da taraftarımızın anlayışlı olması bekliyoruz” dedi.

PANDEMİ ALTYAPIYI ÇOK ETKİLEDİ
Samsunspor Futbol Akademi Genel Koordinatörü Savaş Serdar ise, “Genel anlamda pandemi altyapı çocuklarını çok fazla etkiledi. Pandemi dönüşü çocukların tekrar futbola başlamasıyla beraber hatta şuanda akademi ligi U14-15 ligi başladı ama bu çocuklar yaklaşık 2 yıl futbol oynamadılar. Geçen sezon şampiyon olan U19 oyuncularımız farklı illere transfer oldular. 3 oyuncumuzu da A takımımıza dahil ettik. 2005 doğumlu Milli Takım düzeyinde çok kaliteli oyuncular geliyor. U19 takımımızda ligde mücadelemiz sürüyor. U16 ve U17 takımımızda da mücadeleler devam ediyor. Diğer yaş gruplarında da antrenmanlarımız devam etmekte. Amacımız her yaş grubunda 2 yıl geriden gelerek eksikliklerini tamamlayacak şekilde oyuncuları yukarıya doğru getirebilmek. Onun için de farklı çalışma planları uyguluyoruz” diye konuştu.

 


fuat çapasamsunsportffspor totobandırmaspor