Geri

Canikli öğrencilerden 100. yıl vefası

Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyetin 100’üncü Yılı etkinlikleri kapsamında, Din Öğretimine bağlı okulların öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte Kıranköy ve Asri Mezarlık Şehitliklerine, ayrıca Canik'in evladı, İdlib Şehidi Tayfun Pakel’in kabristanına ziyarette bulundu.

14:26:58 | 2023-10-26


Haberi Sesli Dinle

Ziyaretlerde öğrencilere eşlik eden Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılını kutladığımız ve daha nice 100 yılların hayalini kurduğumuz şu günlerde, bir ulusun devamlılığını yüzyıllar boyu sürdürebilmesi için milli güvenliğin ne denli önemli olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. İşte bu şuurla, vatanın ve milletin bekası için canlarını siper etmiş olan şehitlerimizi, ilçemizin İmam Hatip Ortaokul ve Lise öğrencileri ile birlikte ziyaret ettik.” dedi.

‘ŞEHİTLERİNİN KABRİSTANLARI BAŞINDA KUR'AN-I KERİM OKUDUK, ONLARA DUALAR ETTİK’
Öğrencileri milli ve manevi değerlerle donatılmış olarak yetişmesi açışından her zaman öncelikleri arasından yerinin olduğunu vurgulayan Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, “Bizim eğitim vizyonumuz.Bu vatana en başta hayırlı evlatlar yetiştirmek, milli ve manevi değerlerle donanmış, şuurlu ve vefalı insan kazandırmaktır. Bu noktadan hareketle, öğrencilerimiz Cumhuriyet'in 100. Yılını idrak ederlerken, bu günleri görebilmemiz için canını siper edenleri de unutmasınlar istedik. Yaptığımız vefa ziyaretleri ile, ilimizin ve ilçemizin kıymetli şehitlerinin kabristanları başında Kur'an-ı Kerim okuduk, onlara dualar ettik. Akabinde bu ödemli günde bizimle birlikte olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner büyümüze’de teşekkür ediyorm. Bu vesile ile, tarihimizden bugüne, bu vatan için kanlarını akıtmış, canlarını siper etmiş tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.” şeklinde konuştu.

‘YAVRUMUZUN DOĞUM GÜNÜNDE EŞİM KADRİYE ÖZAY’LA BİRLİKTE TOPRAĞINI ÖPMEYE GİTTİK’
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Habeşti Yaylası’nda sınır görevini ifade ederken 27 Nisan 2010 tarihinde teröristlerce şehit edilen Jandarma İstihkam Er Selman Özay'ın kabrini anne Kadriye Özay ile birlikte ziyaret eden babası Rahim Özay, “Yıl 25 Ekim 1988 günlerden Salı bu günkü gibi hatırlıyorum Selma’nım nur topu gibi Samsun doğumevi hastanesinde dünyaya geldi. Bizler çok sevindik. 22 yıldır. Çocuğumuzu baktık her şeyden sakındık ve büyüttük oysaki geldi 27 Nisan 2010 beş aylık asker olan oğlun şehit oldu dediler haber verdiler işte o zaman dünyamız yıkıldı.

İşte bu günde yavrumuzun doğum gününde eşim Kadriye Özay’la birlikte toprağını öpmeye gittik. Kuranı kerim okuduk. Dua ettik. Biz ona duymadık. Biliyoruz ki o bizi duydu inşallah bizlerden hoşnut olmuştur. Bizler anne baba olarak bu ülke için şehit verdik. Yüreğimiz yanıyor. Böyle özel günlerde içimiz kan ağlıyor. Her zaman yavrum dediğimizde ciğerlerimiz parçalanıyor. Selman’ im biz senden hoşnuttun razıyız. Allah da senden razı olsun yavrum. Makamın cennet Peygamberimize komşu olasın yavrum.” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Haber: Köksal ÖNER


canikşehitsamsunöğrencimilli eğitim