Geri

Canik'te Tübitak Bilim Fuarı heyecanı

Samsun’un Canik ilçesine bağlı Tuzaklı Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 20 projenin yer aldığı ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı katılımcılar tarafından büyük bir ilgi gördü.

12:21:38 | 2021-11-29


Haberi Sesli Dinle

Canik ilçe merkezine uzak ve kırsal bölgesinde olmasına rağmen, Tuzaklı ilk ve Ortaokulu’nda açılışı gerçekleştirilen bilim fuarına, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Emuce, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Canik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz, okul/kurum müdürleri, bölge muhtarları ve çok sayıda velin katılığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı göz kamaştırdı.

‘SERGİLEMENİN SEVİNCİNİ BİRLİKTE YAŞIYORUZ’
Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Atanur Sarıoğlu,“Toplam 20 projeyi, 43 öğrenci 9 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalar sonucu sergilemenin sevincini yaşıyoruz. Öğrencilerimizin hayal güçlerini somutlaştırıp gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlayarak bir üst öğrenime daha donanımlı bir şekilde hazırlamayı amaç ediniyoruz” dedi.

‘BU ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYAN BULUYORUM’
Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar TÜBİTAK 4006 bilim fuarlarının önemini vurgulayarak, “Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olabilecek büyük buluşların mimarı, her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmaya adaydırlar’ diyerek sözlerine ‘ Özellikle bölgesel zorluklara rağmen ve içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde yapılan bu çalışmaları takdire şayan buluyorum’ şeklinde devam etti ve ‘Emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘ÇALIŞMALARI BELEDİYE OLARAK DESTEKLİYORUZ’
Eğitimi önemsediklerini dile getiren Canik Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Emuce, “Eğitim ve Bilim adına okullarımızda yapılan tüm çalışmaları belediye olarak destekliyoruz. Özellikle yarınlarımıza yeni ufuklar açacak olan bilim fuarlarımız önemsiyoruz, her türlü destek ve katkıda bulunmaya hazırız. Bilim fuarının hazırlanması ve oluşturulmasında emeği geçen tüm çalışanları tebrik ederek başarıların devamını diliyorum ”ifadelerini kullandı.

‘KATKI SAĞLAYAN EN ETKİN YOLLARDAN BİRİDİR’
TÜBİTAK bilim fuarlarının önemine vurgu yapan Canik Kaymakamı Mahmut Halal, “İçinde bulunduğumuz hafta öğretmenler haftası olması sebebiyle başta şehit öğretmenler olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutluyorum. Bu projeler bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralayarak, geleceği şekillendirecek bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan en etkin yollardan biridir. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen proje çalışmalarını takdirle karşılayan emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilere, katkı ve desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canik Belediyesine teşekkür ediyorum ”diye konuştu

PROTOKOL TARAFINDAN AÇILIŞ YAPILAN SERGİ GEZİLDİ
Konuşmaların ardından bilim fuarına katılan tüm protokol üyeleri hep birlikte kurdela keserek sergi açılışını gerçekleştirdiler. Öğrencilerin yapmış oldukları projeleri dikkat ve titizlikle inceleyen Kaymakam ve protokol üyeleri, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alarak başarı dileklerinde bulundular. Ardından aynı okul öğretmenleri tarafından okulun bir bölümünde, tamamen atıl ve geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak oluşturulan hobi ve sanat atölyesi, bilim fuarına katılan Kaymakam ve protokol üyeleri tarafından açılarak büyük beğeni kazandı. Emeği geçen herkes tebrik edilerek teşekkür edildi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ TARAFINDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ’
Öğrencilerin sınıf dışında boş zamanlarını en güzel ve en verimli şekilde değerlendirebilecekleri, hobilerini ve sanatsal çalışmalarını geliştirebilecekleri bir ortam oluşturma düşüncesiyle yola çıktıklarını hatırlatan Atanur Sarıoğlu, ”Oluşturulan atölye öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bu atölyenin oluşturulmasında büyük bir özveri ile emek veren öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ”dedi.
Köksal ÖNER


canikbilim fuarıtübitaköğrenci