Geri

Canik’te öğrenciler ödüllerine kavuştu

Canik Belediyesi, YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Öğrenciler, ödüllerini Başkan İbrahim Sandıkçı'nın elinden aldı.

15:01:23 | 2022-09-19


Haberi Sesli Dinle

Canik Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen “Başarı Sizden Destek Bizden” projesi ile ilçede Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan sınavlarda dereceye giren öğrencilere, düzenlenen törenle ödülleri verildi. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN SANDIKÇI KUTLADI
Başarı Sizden Destek Bizden projesi kapsamında ilçede sınava giren öğrencileri çalışmaya teşvik etmek ve elde ettikleri başarıları ödüllendirmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Yavrularımız hayallerine giden uzun bir sınav maratonunda hedeflerine ulaşmak için gece gündüz demeden durmadan çalıştılar. İlçemizde hayata geçirdiğimiz Başarı Sizden Destek Bizden projesi kapsamında bizler de öğrencilerimizi çalışmaya teşvik etmek ve sınavlarda göstermiş oldukları başarılarını ödüllendirmek istedik. Söz verdiğimiz gibi, YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencilerimizi ödülleriyle buluşturduk. Öğrencilerimizi göstermiş olduğunu üstün gayret ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Onların başarılarına büyük katkı sağlayan öğretmenlerimizi ve ailelerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

CANİK'TE EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı çocukların ve gençlerin kaliteli bir eğitim almaları adına seferber olduklarını belirtti. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çocuklarımızın ve gençlerimizin kaliteli bir eğitim alarak başarılı olması adına belediyemizin tüm imkânlarıyla seferber olmuş durumdayız. İlçemize kazandırdığımız geleceğin bilim insanlarını yetiştirecek Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, Canik Akıl Oyunları Sınıfları, Namiye Mümin Erol Doğa ve Fen Okulu, TEKNOCANİK Hava Araçları Eğitimi Projesi, Canik Sinema Akademisi eğitimlerimiz ve hayata geçirdiğimiz pek çok projemizle binlerce çocuğumuza ve gencimize uygulamalı ve teorik olarak farklı alanlarda nitelikli eğitim imkânı sunduk. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için durmadan çalışmaya, üretmeye ve her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Canik Belediyesi tarafından düzenlenen ödül töreninde YKS’de ilk 500’e giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, ilk 5 bine giren öğrencilere cep telefonu, ilk 50 bine giren öğrencilere tablet; LGS’de ise yüzde 1’lik dilime giren öğrencilere tablet ve gram altın, yüzde 5’lik dilime giren öğrencilere tablet, yüzde 10’luk dilime giren öğrencilere akıllı saat hediye edildi. Ödül töreninin ardından Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’ya ilçede eğitim alanında gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

 


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçı