Geri

Canik'te 'Colors In My Kındergarten' projesi

Canik Belediye Evleri Anaokulu'nda Colors In My Kındergarten (Anaokulumdaki Renkler) eTwinning Projesi kapsamında farklı ülkelerden öğrenciler renkleri öğreniyor.

09:29:04 | 2022-05-09


Haberi Sesli Dinle


Öğrencilerin farklı kültürlerle etkileşimin hedeflendiği uluslararası bir projenin uygulandığını belirten Canik Belediye Evleri Anaokulu 5/E Şubesi Öğretmeni Sultan Gündüz, Türkiye - Polonya işbirliğinde İtalya, Portekiz, Yunanistan, Sırbistan, Slovakya, Litvanya, Romanya, İspanya gibi bir çok Avrupa ülkesinden katılımcılar olduğunu söyledi.

Anaokulu öğretmenleri Sultan Gündüz ve Fadime Düzgün Güven, Colors In My Kındergarten (Anaokulumdaki Renkler) eTwinning Projesi kapsamında farklı ülkelerden öğrencilere renkleri öğretmek ve sınıfta yapılan fikirleri, videoları, oyunları ve el sanatlarını birbirlerinden öğrenebilmesi için nasıl etkinlikler oluşturulduğunu görmek amacıyla çeşitli etkinliklerle renkleri öğretmeyi amaçladıklarını vurguladı.

YAPARAK ÖĞRENİYORLAR
Colors In My Kındergarten eTwinning projesi ile her ay Webinarlar yapılarak iletişim ve işbirliğinin sağlandığını, görev dağılımının yapıldığını belirten 5/A Şubesi öğretmeni Fadime Düzgün Güven, proje kapsamında her hafta farklı çalışmalarla; Siyah- Beyaz Kış, Truncu-Kahverengi Sanat, Pembe İlkbahar, Kırmızı- Mavi Kodlama, Yeşil-Sarı Montessori, Mor-Gri Stem etkinlikleri ile öğrencilere renklerin öğretildiğini, bu şekilde öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmelerine rehberlik ettiklerini belirtti.

ÖRNEK İŞBİRLİĞİ
Sultan Gündüz, “Web2 araçları kullanılarak çeşitli puzzle ve oyunlar ile eğlenerek öğrenmeyi hedefleyen bir proje“ olduğunu ifade etti. Ayrıca Fadime Düzgün Güven ve Sultan Gündüz, aynı okulda iş birliği içerisinde güzel bir proje yürüttüklerini ve bu projede desteklerini hiç esirgemeyen Okul Müdürü Baki Kabakçıoğlu, Müdür yardımcısı Ramazan Tanrıkulu ve velilere çok teşekkür ettiklerini söylediler.
Köksal ÖNER


Canik Belediye Evleri AnaokulucanikanaokuluİtalyaPortekizYunanistanSırbistanSlovakyaLitvanyaRomanyaİspanyaTürkiyePolonyaColors In My Kındergarten