Geri

Büyükşehir’den otobüs şoförlerine eğitim

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından şehir içi otobüs şoförlerine hizmet içi eğitim verildi.

14:08:09 | 2022-03-31


Haberi Sesli Dinle

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından şehir içi otobüs şoförlerine hizmet içi eğitim verildi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde hizmet veren kent içi otobüsler ile vatandaşlara toplu taşıma hizmeti veriyor. Günlük 120 adet 8.5 - 10 ve 12 metrelik araçlar ile yaklaşık 65 bin yolcu taşıyan Büyükşehir Belediyesi, şoförlerine de düzenli olarak hizmet içi eğitimler veriyor.

242 otobüs şoförü ile 13 teknik ve idari personelin görev yaptığı toplu taşıma hizmetinin sağlıklı ve konforlu bir şekilde sağlanması için gayret gösteriliyor. Bu kapsamda, verilen hizmetin güvenilir, konforlu ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından 29 – 30 - 31 Mart ve 1 Nisan 2022 tarihleri boyunca 4 gün süren “Kent İçi Otobüs Araçları Genel Tanıtım, Konforlu Sürüş ve Bakım Eğitimi” ilgi gördü.

Eğitimde, personellerin teknik bilgi ve kabiliyetlerinin artırılması, iş yerinde eğitim ve öğrenim sürekliliğinin sağlanması, araçların arıza gerçekleşmeden bakım ve onarımlarının gerçekleştirilmesi amacıyla farkındalığın artırılması amaçlandı.


samsunsamsun büyükşehir belediyesiotobüs şoförühizmet içi eğitim