Geri

Büyük uyanış, büyük dev adım

Bir buçuk yıl önce kurulum çalışmalarına başlayan Çarşambalılar Vakfı'nın resmiyet kazanmasının ardından İlk Mütevelli Heyeti Olağan Genel Kurulu yapıldı.

13:32:03 | 2021-12-27
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Bir buçuk yıl önce kurulum çalışmalarına başlayan Çarşambalılar Vakfı'nın resmiyet kazanmasının ardından İlk Mütevelli Heyeti Olağan Genel Kurulu yapıldı.

37 yıllık mazisi bulunan Çarşambalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin faaliyetleri daha üst bir seviyeye taşımak, hizmet ağını genişletmek amacıyla Vakıflaşma sürecine girildi ve başarı ile tamamlandı.

Bu dev adım ile adeta "uyuyan dev uyandı" demek hiç de yanlış olmayacak. Yıllardır dernek faaliyeti çerçevesinde bu gücü ve kaynağını hissettirmek için çeşitli faaliyeter, çalışmalar ve aktivitelerde bulunan dernek artık bir vakıf olarak gücünü daha çok hissettirecek.

Vakıflaşmak bir emeğin, fedakarlığın ve üstün sabrın sonucudur. Öyle kolay kolay vakıf kimliği alabilmek de kolay değil. İşte bunu sonuçlandırılması yıllardır suskun kalmış bir gücün ortaya çıkışı ile alakalıdır.

Çarşambalılar Vakfı artık hayatın her alanında yer alacağını, etkin kimliğini ve gücünü daha gür haykıracağını siyasette ve sosyal hayatın her alanında adını altın harflerle yazdırmaya yeniden başlayacağını biliyor olmaktan büyük mutluluk duymaktayım.

Memleketimizin değerleri başta olmak üzere, unutulmaya yüz tutmuş memleket insanlarımız başta olmak üzere, han, hamam, tarihimizin muhteşem geçmişi artık bir bir ele alınacağından şüphem yoktur.

Çarşamba sadece Türküsüyle değil, bundan böyle Vakıf çalışmaları ile ülkemizin dört bir yanında örnek vakıf kimliğini ortaya koymayı başaracak beyin, tecrübe, kabiliyet, idareye hakim tecrübelerle dolu bir vakıf.

Bundan böyle şehrimizin kalkınması, yönetilmesi, idaresi ve tevzi edilecek mevzularda görevlerde bulunanlar verecekleri kararlarda, eksik yapılan hizmetlerde, yarım bırakılmış çalışmalarda bu büyük gücün varlığını daha çok hissederek hizmet yürütecektir. Ne mutlu bizlere ki yıllardır gıpta ile baktığımız bu tür çalışmalara sahip vakıflara artık imrenmeyeceğiz.

Bugün vakıf kuruluş kadrosunda yer alan değerlerimizi canı gönülden kutlarım. İnanıyorum ki Vakfımızın ilk yapacağı işlerden birisi kent belleğinin oluşturulmasında yapacağı girişim olacaktır.

Gelecek kuşaklara Çarşambamızın bugünlere gelişinde emeği geçen, bir tuğla koyarak hizmet veren her alanda dişiyle, tırnağı ile memlekete katkı koyanların bir bir hak ettiği şekilde hatırlatılacağına inancım sonsuzdur. Gelecek kuşaklara ve yeni neslimize bırakacağımız en büyük miras ve en önemli çalışmanın bu olacağımdan kuşkum yoktur.

Emeği geçen herkesi bir kez daha canı gönülden kutlarım. Ne mutlu Çarşambalıyım diyene, ne mutlu Çarşamba'da doğup büyüyenlere, ne mutlu Samsun'umuzun kalkınmasında ekonomide, sağlıkta, savunmada ve tüm yaşam alanlarımızda hizmet vermiş tüm değerlerimize.
Şimdi Türkümüzü, yani ilçemizin milli marşını bağıra çağıra, bir kez daha söyleyelim mi?


çarşambaçarşambalılar vakfıokan dilek


Yazıyı Sesli Dinle