Geri

Bu oyunla Play-Off da hayal gibi

Süper Ligi hedefleyen bir takım. İlk ikiden iyice uzaklaşmış. Üst lige çıkmanın tek yolu kalıyor, o da Play Off.

09:32:16 | 2022-03-06
Fatih AKÇA
Fatih AKÇA      fatih.akca@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Süper Ligi hedefleyen bir takım. İlk ikiden iyice uzaklaşmış. Üst lige çıkmanın tek yolu kalıyor, o da Play Off.

Play-Off'a girmek için de ilk 6 içinde olmalısınız. Ancak Yılport Samsunspor'da bunu isteyecek, başaracak ne oyun, ne istek, ne arzu... Bunlardan eser yok.

Geçtiğimiz hafta alınan Ümraniyespor mağlubiyetini hakeme bağladık, "telafi edilir" dedik.

Ancak ne var ki Samsunspor Play-Off'a girmemek için her şeyi yapıyor. Adeta puan dağıtıyor kırmızı-beyazlı ekip.

Menemenspor sezon boyunca deplasmanda ikinci galibiyetini Samsunspor'a karşı aldı. İşte bu takımın durumunu ortaya koyan büyük fotoğraf.

Teknik Direktör Fuat Çapa, alınan her sonuçtan sonra "Sezon sonunda mutlaka ilk 6'da olacağız" diyor. Fakat sahada gördüklerimiz bu sözleri hiç de inandırıcı yapmıyor.

Geçtiğimiz hafta Ümraniyespor mağlubiyetiyle hem ilk 6 hem de ilk 2 şansını elinin tersiyle iten Samsunspor, Menemenspor yenilgisiyle adeta bütün ümitleri kırıyor.

Çalan bir faul düdüğü... Ve peşinden gelen gol. Tam bir konsantrasyon eksikliği. Tamam kabul, Menemenspor'un 4. golü ofsayt, ancak kendi evinizde rahat kazanmanız gereken bir maçta, Menemenspor'dan 3-4 yiyorsanız başka bir şey demeye gerek yok.

Teknik Direktör Fuat Çapa, taraftarın sesine ve gelen eleştirilere uyarak Soner'i yedek soyundurdu. Tolcay'ı ilk 11'e koydu, genç oyuncu Talha'yla maça başladı.

Bu da tutmadı.

Her iki takımı tanımayan ve puan durumuna bakmayan bir yabancı maçı izlese Menemenspor'u Play Off için oynuyor sanırdı. İstek, hırs, taktik, oyun anlayışı kabul etmek gerekir ki Samsunspor'dan çok daha iyiydi.

Peki Menemenspor karşısında Samsunspor ne yaptı?

Ver Fofana'ya, insin çizgiye, ceza sahasına topu kessin, gol olursa ne ala.

Samsunspor'un ileri uçtaki tek taktiği bu maalesef. Aslında taktik maktik yok desek haksızlık yapmış olmayız diye düşünüyorum.

Olmuyor beyler olmuyor. Evet, "ligin bitmesine daha çok var. Bitmiş bir şey yok" diyoruz ama Samsunspor bitmiş.

Bu takım Play-Off'u, oradan da Süper Ligi hedefliyorsa bir an önce silkelenmeli ve kendine gelmeli. Yoksa Süper Lig bu sezon da hayalden öteye gitmez.

 


fatih akçasamsunspormenemenspor


Yazıyı Sesli Dinle