Geri

Borçlanmaya 'Hayır' dedi, disipline verildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nden Bafra Belediye Meclis Üyesi Recep Kaplan, belediyenin borçlanma talebine karşı çıktığı için İlçe yönetimi tarafından partiden ihraç edilmek üzere disipline sevk edildi.

16:23:35 | 2022-07-05


Haberi Sesli Dinle

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nden Bafra Belediye Meclis Üyesi Recep Kaplan, belediyenin borçlanma talebine karşı çıktığı için İlçe Yönetimi tarafından partiden ihraç edilmek üzere disipline sevk edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde uzun yıllar hizmet veren ve daha önce Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği de yapan Bafra Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Recep Kaplan'ın Bafra Belediyesi'nin borçlanma isteğine karşı çıktığı için yıllarca hizmet ettiği partisi tarafından disipline sevk edildiği ileri sürüldü.

BORÇLANMAYA 'HAYIR' DEDİ
AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı yaparken, Bafra'da ilginç bir durum yaşandı. MHP'de yıllarca Meclis Üyeliği yaparak partiye hizmet veren Recep Kaplan, iddiaya göre Bafra Belediyesi'nin meclisten geçirmek istediği "kredi çekme" talebine karşı çıktı. Belediyenin borcunu ödemediği veya ödeyemediği takdirde sorumlusunun oy veren Meclis Üyelerinin olduğu bilinirken, borçlanmaya "hayır" dediği için Recep Kaplan'ın, partiden ihraç edilmek üzere disipline sevk edilmesi tepki çekti.

BAŞVURU 'YANLIŞ' YAPILDI
Yıllarca MHP'ye hizmet veren bir ismin ihraç edilmek üzere disipline sevk edilmesi parti teşkilatında huzursuzluk yaratırken, yapılan disipline verme işleminin de usulüne uygun yapılmadığı iddia edildi. İlçe Yönetiminin İl Başkanlığı'nı yok sayarak, yönetim kurulu kararı olmadan ve 3'te 2 çoğunluk sağlanmadan MHP İl Disiplin Kurulu'na başvuru yaptığı ileri sürüldü. Oysa İlçe yönetiminin disiplin başvurusunu İl Başkanlığı'na yapması ve Yönetim Kurulundan 3'te 2 çoğunluk kararı çıktığı takdirde Disiplin Kuruluna sevk edilmesi gerektiği öğrenildi.


mhpmilliyetçi hareket partisimeclismeclis üyesibafrabafra belediyesi