Geri

Bir baba hindiiiii! Diye başlar…

Dubai'ye ait Emirateş Hava Yolları'nın yurt dışında kimi Avrupa ülkelerinde oynanan çok önemli maçlar ya da final maçları öncesi şov tanıtım reklamlarını izleyenimizin çok olduğuna inanıyorum.

08:43:59 | 2022-03-18
Okan DİLEK
Okan DİLEK      okan.dilek@gazeteekip.com
Köşe Yazısını Sesli Dinle

Dubai'ye ait Emirates Hava Yolları'nın yurt dışında kimi Avrupa ülkelerinde oynanan çok önemli maçlar ya da final maçları öncesi şov tanıtım reklamlarını izleyenimizin çok olduğuna inanıyorum.

İnsan imrenmiyor değil hani. Her maçını binlerce seyircisine oynayan Samsunspor’un Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’’ün Kurtuluş Savaşı kıvılcımını ateşlediği şehir olarak bizler o binlerce taraftarımızın da katıldığı müthiş bir kareografi ile değil, Türkiye'ye Dünya'ya örnek bir görüntü ve görsel şovların da sunulması mümkündür sahamızda.

Kaldı ki bunun için takımımızın şampiyonluğu ya da başarısı mevzusunu beklemeksizin uygulanabilirliği yüksek düşüncelerdir. Ama maalesef hep puan hesapları, hep üst sıraları hedefleyen yarış, her hafta yaşanan galibiyet ve yenilgi stresi bu tür düşünceleri ve tanıtımımızı yapacak özellikli durumları hep ertelemiştir. Ancak sayın başkanın değişen Danışmanlık görevini üstlenen kardeşimiz de çok farklı düşüncelerde olmayacağı açıktır. Oysa derdimiz Samsun ve elbette ki armamızı unutmadan Samsunspor takımımızın da başarılı olmasıdır.

Başarıyı kamçılayacak, bu heyecanı ve isteği yüksek tezahür ettirecek ortam Karadeniz’de sadece bugün Süper Lig'de şampiyonluğa yaklaşan takımda yok. Biz de başka bir bölgenin takımı olmadığımıza göre Ee elbette bizim de bu görsel şov ve tanıtımımızı ortaya koyacak tecrübe, deneyim ve tarihi geçmişimiz bulunmaktadır. Ancak mantalitte, mantık ve değişmeyen sabit düşünceler maalesef tribünlerimizi evrenselleştirmekte gecikmiştir.

Tribünde taraftarımızın yaptığı şov gösterisi hiç mi bu düşünceler için fikir uyandırmaz ? Taraftarımızın kılı kırk yarıp, gecesini gündüzüne katarak o bezleri, tabletleri bir araya getirip tribünde efsane görüntüler oluşturulması hiç mi yeni düşünceler oluşturmaz ?

Bu elbette ki yönetim kurulu üyelerinin ya da Sayın Başkan’ın görmesi gereken karelerdir. Kaldı ki sayın başkan yurt dışlarını sık ziyaret eden ve dış ülkelerin çalışmalarını, sahalarını, takımlarını yakından takip eden ve o yabancı ülke ve şehirlerin tribünlerini izleyen bir şahsiyet. İlk önce onda başlaması gerekir bu kareografilerin ortaya koyulması heyecanı.

Aksi takdirde tribünlerimizde hala “Birbaba hindiiiiiiii’ diye başlayan ya da kopyalanmış destek alkışlarından öte bir şey göremezsiniz. Bunun iyi bir şey olduğu anlayışı dededen oğula, oğuldan toruna kadar gelir ve günün birinde işte böyle diğer firmaların, kulüplerin saha ortasında taraftarını da içine alarak yaptığı şov bön bön izlenir…


OKAN DİLEKSAMSUN19 MAYISŞEHİR RUHURUHkareografi


Yazıyı Sesli Dinle