Geri

Bayburtlu Gençler Canik'te o müzeleri gezdi

'Anadoluyuz Biz Projesi’ kapsamında Samsun'a gelen Bayburtlu gençler Canik'te bulunan Oyuncak Müzesi ve 1701'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'ni ziyaret etti.

14:09:49 | 2022-07-17


Haberi Sesli Dinle

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerde gönüllülük bilincinin oluşması ve gençlerin tarihi ve kültürel mirasları tanımaları amacıyla yürütülen 'Anadoluyuz Biz Projesi' kapsamında Samsun'a gelen 40 Bayburtlu genç Canik Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Oyuncak Müzesi ve 1701'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'ni ziyaret etti.

TARİHİ YOLCULUĞA ÇIKTILAR
Gençlerin bu ziyaret ile tarihte yolculuğa çıktığını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Gençlerimiz her iki müzemizde tarihte uzun bir yolculuğa çıktılar. Kimi zaman eğlenirken kimi zaman hüzünlendiler. Gençlerimizi ilçemizde ağırladığımız için çok mutluyuz. İçerisinde yer alan sesli ve görsel anlatımları ile tarihe ışık tutan müzelerimiz ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor" dedi.


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçı15 temmuz15 temmuz destanlar müzesiömer halisdemiroyuncakoyuncak müzesibayburt