Geri

Başkan Kılıç'tan Teknofest2022 için tam destek

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 2022 yılı içerisinde Samsun'da yapılacak olan dünyanın en büyük havacılık festivallerinden olan TEKNOFEST için proje üreten gençlere tam destek veriyor.

12:49:12 | 2022-01-21


Haberi Sesli Dinle

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 2022 yılı içerisinde Samsun'da yapılacak olan dünyanın en büyük havacılık festivallerinden olan TEKNOFEST için proje üreten gençlere tam destek veriyor.

TEKNOFEST 2022 için gençlere tam destek sözü veren Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç geçtiğimiz günlerde Terme Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençli ve Spor Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde gelen ilk proje için Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Uyar ve TEKNOFEST proje takımıyla bir araya gelerek, projelerini dinledi.

‘YETER Kİ GENÇLERİMİZ ÜRETSİN’

TEKNOFEST 2022’ye en güzel en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için her türlü hazırlığa tüm Samsun'da olduğu gibi Terme olarak çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Başkan Kılıç, "Öğrencilerimizin hazırladığı projelerle TEKNOFEST’te Terme'yi en iyi şekilde temsil ederek, örnek çalışmalara imza atacağına gönülden inanıyorum. 2022'de şehrimizde gerçekleştirilecek dünyanın en büyük havacılık festivallerinden olan TEKNOFEST 2022 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne en iyi ev sahipliğini yapmak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Samsun Valimiz Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekillerimiz Fuat Köktaş, Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ve Ak Parti İl Başkanı Ersan Aksu’nun büyük katkılarını görüyoruz. Biz de Terme olarak TEKNOFEST için proje üreten tüm gençlerimize tam destek sözü veriyoruz. Tüm imkanlarımızla onların yanındayız. Bu festivali bir adım öteye taşıyabilmek ve örnek projelere imza atmak için elimizden ne gelirse yapacağız. Öğrencilerimizin üreteceği tüm projeleri önemsiyoruz. Hem eğitimcilerimize hem de gençlerimize projeleri için yanlarındayız. Yeter ki onlar üretsin." dedi.

EV SAHİBİ OLMANIN SORUMLULUĞUNUN FARKINDAYIZ

TEKNOFEST'in dünyadan ve Türkiye'nin dört bir yanında bilim ve teknolojiyi rehber edinmiş, geleceğin teknolojilerini üreten gençleri bir araya getiren bir festival olduğuna dikkat çeken Başkan Kılıç, “Roketten otonom sistemlere, tarımdan su altı sistemlerine, insansız hava araçlarından yapay zekaya kadar teknolojinin her alanında düzenlenen yarışmalar, dünyanın en büyük Teknoloji Yarışmaları TEKNOFEST'te gerçekleştiriliyor. 2021 yılından farklı olarak bu yıl Hyperloop Geliştirme Yarışması, Dikey İnişli Roket Yarışması, Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması ve Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmaları ilk kez düzenlenecek. Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, Teknoloji Yarışmaları'na katılan gençlere hem kişisel hem de mesleki becerilerini geliştirmeleri için de pek çok imkan sunuyor. Bu kadar önemli ve uluslararası bir bilim festivaline ev sahipliği yapmanın sorumluluklarının farkındayız. Biz de Terme olarak bu bilinçle TEKNOFEST’e hazırlanıyoruz. TEKNOFEST’e kadar tüm projelerimizi tamamlayıp gerekli tüm hazırlıkları yaparak ilçe olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğiz." diye konuştu.


termeterme belediyesiali kılıçteknofest2022