Geri

Başkan Edis: Türk Polisi 177 yıldır halka hizmet ediyor

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “177’inci yıldan bu yana halkımıza hizmet eden Türk Polis Teşkilatı’nın bütün mensuplarını kuruluş yıldönümü vesilesiyle kutluyorum” dedi.

11:48:24 | 2022-04-09


Haberi Sesli Dinle

Türk Polis Teşkilatının ülkede huzur, güven ve istikrarın korunmasında en büyük güvence olduğunu belirten, Başkan Edis, “Emniyet güçlerimiz, Anayasa ve yasalara sadakatle, hukuka bağlılıktan ayrılmadan, üstün bir vazife anlayışıyla, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin sağlanması, huzur ve refah içinde yaşaması için gece-gündüz fedakârca çalışmaktadır. Kurulduğu günden günümüze kadar kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi için vatandaşlarımızla omuz omuza hizmet veren polislerimizdir” dedi.

‘ÇOK ONURLU BİR GÖREVİ İCRA ETMEKTEDİRLER’
Polisimiz gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, Milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Emniyet Teşkilatımız; Atatürk ilkeleri ışığında özgürlükçü, demokratik düzenin en önemli teminatlarından birini oluşturmaktadır. Zaman mefhumu olmaksızın her koşulda görev yapan polislerimiz, yetkilerini anayasa ve yasalardan aldığı güçle, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama, halkımızın can ve mal emniyetini koruma, ülkede huzur ve güven ortamını sağlama, suç işlenmesinin önlenmesi ve suç işleyenleri adalete teslim etme hususunda 177 yıldır çok büyük bir özveri ile gece gündüz demeden hassasiyetle hareket ederek çalışıyorlar. Her anlamda köklü bir deneyime ve birikime sahip olan Emniyet Teşkilatımız, modern koşulların gerektirdiği her türlü teknik ve idari donanıma sahip bir şekilde ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde başarıyla hizmet vermeye devam etmektedir “ diye konuştu.

‘DAİMA ÖN PLANDA TUTACAĞINA İNANIYORUM’
Devletimizin temel unsurlarından biri olan Emniyet Teşkilatımız, kamu düzeninin temini, halkımızın huzur ve güven içinde yaşaması, insan haklarının korunması, hukukun uygulanması görevlerini, büyük bir fedakarlıkla yerine getirmekte olduklarını vurgulayan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Emniyet mensuplarımızın, bu güveni korumak ve halkın güvenlik hizmetleri konusundaki memnuniyetini yüksek tutmak için, profesyonel bir yaklaşım sergileyerek, hukukun çizdiği sınırlar içerisinde, hassasiyetle hareket edeceklerinden şüphe duymuyorum. Emniyet Teşkilatımızın; insan haklarına saygıyı, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne bağlılığı benimseyen; güvenlik ve özgürlük arasındaki hassas dengeyi her şartta gözeten; halkın ihtiyaç ve taleplerini dikkate alan bir hizmet anlayışını daima ön planda tutacağına inanıyorum. Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünde; şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, büyük bir özveri ve hizmet aşkıyla çalışan bütün polislerimize şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER


ibrahim sadık edisvezirköprüvezirköprü belediyesivezirköprü belediye başkanıtürk polis teşkilatıemniyetpolis