Geri

Başkan Edis projeleri anlattı

Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Vezirköprü Belediyesi’ne ait projeler ve çalışmaların anlatıldığı geniş katılımlı genel bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

10:38:57 | 2022-05-29


Haberi Sesli Dinle

Yapılması planlanan Karma OSB, TDİ Besi Organize Sanayi ve Küçük Sanayi ile ilgili olarak, bu projelerin Vezirköprü’nün kaderini değiştirecek projeler olduğunu dile getiren Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Bu üç projeyi ilçemize kazandırmak zorundayız. İnşallah hedefimize ulaşırız ”dedi.

YAPILAN TOPLANTIYA İLÇE PROTOKOLÜ KATILDI
Vezirköprü Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Vezirköprü Belediyesi’nin 2019-2022 yıllarını kapsayan çalışmaları hakkında genel, geniş kapsamlı sunum yapıldı. Toplantıya, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Ak Parti Vezirköprü İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, Milliyetçi Hareket Partisi Vezirköprü İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Gülünay, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, Amasya Pancar Ekicileri kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatçi, Vezirağaç Genel Müdürü Tuncer Üstündağ, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, Vezirköprü Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarı katıldı

‘ÜÇÜNCÜ DÖNEMİMİZİ İÇEMİZDE TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ’
Önemli olan projeleri hayata geçirmek adına yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Edis “ilçe yönetimi olarak, Ak Parti İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve topyekün tüm kuruluşlarımızla birlikte yaptığımız çalışmaları değerlendireceğiz. Vezirköprü için neler yaptığımızı ve çalışmalarda ne kadar yol aldığımızı, bundan sonra ne yapacağımızı değerlendirmek için bir araya geldik. Belediye Başkanlığı çok onurlu bir görev, üçüncü dönemimizi ilçemizde tamamlamak üzereyiz, alnımız açık bir şekilde görevimizi ifa etmeye çalıştık. Vezirköprü’deki şartlar gerçekten zordu, biz severek ve bilerek bu işin içerisine girdik. Burada sizlerinde fikirlerine ihtiyacımız var” diye konuştu.

‘İLÇENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK ÖNEMLİ PROJELER’
Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi projesini hayata geçireceklerini işaret eden Başkan Edis Vezirköprü karma OSB ile ilgili olarak, birmilyon altıyüzyirmibirbin dokuzyüzyetmişik metrekare alan ve özel mülkiyete konu beşyüzaltmışaltıbin ikiyüzaltmışbeş metre seksensekiz santim alan ile birlikte, toplam ikimilyon yüzseksensekizbir ücyüzyedi metrekare alanın tamamı için ihtisas OSB alanı oluşturulması projesine başlanıldı. Karma OSB Projesi kapsamında şimdiye kadar, Toplamda 67 yatırımcı firma ön başvurusu alındı. Talep edilen toplam alan yaklaşık, iki milyon ikiyüzonikibin metre kare ve kapalı alan sekizyüzyirmibin metrekare’dir. Vezirköprü Karma OSB Projesi kapsamında ön talepte bulunan yatırımcıların taahhüt ettiği yatırım miktarı,birmilyar ikiyüzelliyedimilyon ücyüzyetmişbeşbin TL ve yüzbirmilyon üçyüzellibin Dolar Bugün İtibari ile TL karşılığı, bir milyar altıyüzotuzdokuzmilyon sekizyüzyirmikibin yediyüzotuz TL olmak üzere toplam iki milyar yüzdoksanyedimilyon yüzdoksanyedibin yediyozotuz TL’lik yatırım bedeli taahhüt edildiğinin ” bilgisine yer verdi .

‘KAPALI ALAN,YAKLAŞIK ALTMIŞBİRBİN METREKAREDİR’
İşini önemseyerek yaptığını hatırlatan Başkan Edis,“Vezirköprü ilçesi Kızılcaören, Doyran, Çamlıca ve Tepeören mahalleleri sınırları içerisinde yer alan, toplam bir milyon üçyüzseksendokuzbin altıyozseksendört, otuzsekiz m2’lik yüzotuzsekiz,doksanyedi hektar alanda yapılacak olan Vezirköprü TDİ (Besi) Organize Sanayi Bölgesi alanı oluşturma projesinin başlaması ile birlikte inşaat çalışmalarının 3 yılda tamamlanması planlanmakta. Avdan mahallesi mülki hudutlarında bulunan 144 ada 22 parsel, 145 ada 24 parsel ve 140 ada 7 parsel nolu hazineye ait taşınmazların Sanayi-Ticaret Kamu Hizmet-Rekreasyon ve her türlü sosyal donatı alanları oluşturmak amacıyla alan üzerinde 248 hektar jeolojik etüdü tamamlanarak imar çalışmaları devam etmektedir. Küçük Sanayi sitesi için yapılan ön talep araştırmasında, toplam 286 Vezirköprülü esnafımız başvuruda bulunmuş olup, talep edilen kapalı alan, yaklaşık altmışbirbin metrekaredir. TOKİ yönetimi ile yapılan görüşmeler sonucunda, toplanan talepler değerlendirilmiş, vatandaşlarımızın ve esnafımızın refahı içinde Küçük Sanayi Sitesi ihtiyaçlarını giderebilmeleri için, taslak proje oluşturulmuştur. Yapılan taslak projede: Toplam 18 Blok bu bloklarda da 377 bağımsız iş yeri mevcuttur. Bu işyerlerinin, toplam kapalı alan kapasitesi seksenbeşbin metrekaredir. Ayrıca projede, alanın tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak donatı al ”diye ifade etti.

VEZİRKÖPRÜ BELEDİYESİ HİZMET YOLUNDA ÇALIŞIYOR
İlçede devam eden proje ve çalışmaları hakkında sunumu yapan Vezirköprü Belediye İbrahim Sadık Edis, 2019-2022 yılları arasında biten ve devam hizmetleri anlattıktan daha sonra Vezirköprü’de yapılacak olan üç büyük projenin gelinen son durumunu içeren bilgiyi paylaştı. Vezirköprü Belediyesi hizmetleri arasında yer alan, Vezirsuyu Tabiat Parkı içerisinde yer alan 21 adet Kır Evli ve 1 adet idari bina, Ziyaretçi Bilgilendirme ve Tanıtım Merkezi, güneş Enerjisi Santrali, Atık Geri Getirme ve Sıfır Atık Projeleri, Yol ve Asfaltlama Çalışmaları, Tarihi Adatepe Çamaşırlığı Restorasyonu, Vezir Otel Restorasyonu, Atatürk İş Merkezi Düğün Salonu Restorasyonu, Nalbantlı Toki Mahallesinde adet tescilli yapının restorasyonu, kırsal mahallelerde yapımı devam eden Kültür Evleri, Köprübaşı Sosyal Tesisleri, Nalbantlı TOKİ konutları, okulların yenilenmesi, Bebek Kütüphanesi, Bilim Merkezi, Huzurevi Projesi, Soğuk hava Deposu, Sebze Meyve Toptancı depoları, Tarım komisyonu ile yapılan çalışmalar, Çok Katlı Yer altı Otoparkı Projesi ve Meydan Düzenlemesi, Öğretmen Evi Projesi, Belediye Hizmet Binası, Hurdacılar ve Keresteciler Sitesi, Traktörcüler ve Oto Galericileri Sitesi ve Trafik eğitim Pisti gibi proje ve çalışmaların genel durumunu anlattı.

‘ARTIK YAPILAN İŞLERİN KONUŞULMASI GEREKİYOR’
Başkan Edis’in konuşmasından sonra söz alan Ak Parti Vezirköprü İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, “Öncelikle ilçemize katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Bizler hem Ak Parti hükümeti olarak hem cumhur İttifakı teşkilatı olarak tüm kuruluşlarımızın ve muhtarlarımızın her zaman yanındayız. Belediye Başkanımız da birazdan ilçemizdeki çalışmalardan bahsedecek. Biz belediyemizin de daima yanındayız, destekçisiyiz. Davamız hizmet bunun ötesinde başka bir düşüncemiz yok. İlçe olarak yaptıklarımız da var, yapamadıklarımız da var. Hep yapılamayanlar konuşuluyor, bu konuda üzülüyoruz. Yapılan işlerin de konuşulması gerekiyor” dedi.
Haber: Köksal ÖNER


vezirköprüvezirköprü belediyesiibrahim sadık edisprojeak parti