Geri

Başkan Aksu: Türkiye dünyada söz sahibi ülkeler arasına girdi

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Türkiye'nin 2002 yılından bu yana teknoloji ve savunma sanayii hamleleriyle dünyada söz sahibi ülkeler arasına girdiğini, bu başarı hikayesinin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini söyledi.

13:34:44 | 2022-06-01


Haberi Sesli Dinle

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Çevre Şehir ve Kültür'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri'nin Samsun ziyaretinde gerçekleştirdikleri programların son derece verimli geçtiğini ifade etti.

TEVFİK İLERİ YAD EDİLDİ
İl Başkanlığında teşkilatla buluşmanın yanı sıra Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Tevfik İleri İmam-Hatip Ortaokulu ziyaretlerinin yapıldığını belirten Aksu, "Ahmet Tevfik İleri, hem siyaset hem de Samsun için çok önemli bir isim. Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün ilk bölge müdürüydü. 1950'lerde Menderes hükümetlerinde 3 dönem Samsun Milletvekilliği, Başbakan Yardımcılığı ve bakanlıklar yaptı. Torunu sayın Ömer İleri ile birlikte Tevfik İleri'nin adını taşıyan okulu ziyaret ettik. 27 Mayıs'ın yıl dönümünde bu vesileyle Adnan Menderes'i, Tevfik İleri'yi ve arkadaşlarını bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum" dedi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM
Başkan Aksu, gün boyu devam eden programlarda olimpiyat, dünya ve avrupa şampiyonalarında madalya kazanan milli sporcularla bir araya geldiklerini, OMÜ Eğitim Fakültesi bahçesinde öğrencilerle "Dijital Dönüşüm" konulu söyleşi ve teşkilata yönelik, "Türkiye'nin Dijitalleşmesi ve Dijital Dönüşüm" konulu program gerçekleştirdiklerini söyledi. Aksu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde savunma sanayii başta olmak üzere teknoloji, dijital dönüşüm, havacılık ve uzay çalışmalarında hayata geçirilen ve devam eden projelerle önemli gelişmeler yaşanmaya devam ettiğini vurguladı.

20 YILDIR DEVRİM YAŞANIYOR
Başkan Ersan Aksu, şunları söyledi; "Son 20 yılda bu konuda bir devrim yaşanıyor. İHA, SİHA, uçak, amfibi gemiler ve sismik araştırma gemileri gibi daha birçok ürünü milli imkanlarımızla ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Siber güvenlikten yapay zekâya kadar her alanda kapasitemizi güçlendiriyoruz. Uzayda haberleşme ve gözlem uydu filomuz büyüyor. Milli Uzay Programı ile 2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a ulaşarak ilk teması gerçekleştirmek hedefindeyiz. Tüm bu yaptığımız hamlelerle dünyanın gözü üzerimizde. Hızımızı kesmeden atılımlara devam edeceğiz, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşaasında kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. Dünya dijital bir dönüşüm içinde ve Türkiye olarak dijital dönüşüm sürecinde iddiamızı kuvvenlendirerek yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Dijital Dönüşüm Ofisi ve diğer ilgili kuruluşlar çalışmalarına devam ediyor. Hepimizi gururlandıran, heyecanlandıran sevindiren teknoloji atılımları yapıyoruz. Teknofest bu anlamda da çok önemli. Bu yıl şehrimizde gerçekleştirilecek olmasından dolayı da çok mutluyuz. Savunma sanayisinde yerlilik oranımız yüzde 20'den yüzde 80'lere yükseldi. Savunma sanayisinde faaliyet gösteren firma sayımız 1500 civarında. Milli çıkarlarımız için bu çok büyük önem arz ediyor. Deniz, hava, kara her alanda teknoloji hamlelerimizi devam ediyor."


ak partiersan aksusamsunçiğdem karaaslanömer ileritevfik ileri