Geri

Başkan Aksu: Diri ve güçlüyüz

AK Parti İl Başkanı Av. Ersan Aksu, "Samsun teşkilatı olarak hem saha da hem de üye kayıtlarında sıkı bir çalışma içerisindeyiz. 2,5 yıl içerisinde 70 bin vatandaşımız partimize üye olarak AK Parti'mizin büyük ailesine katıldı. Diri ve güçlü şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

15:18:53 | 2022-02-24


Haberi Sesli Dinle

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Aksu, sözlerine basın mensuplarını ve tüm hemşehrilerini selamlayarak başladı.

28 ŞUBAT POSTMODERN DARBE AÇIKLAMASI
28 Şubat Postmodern darbenin 25. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Başkan Aksu, "Bundan 25 yıl önce Türk demoktasi tarihine kara bir leke olarak geçen postmodern darbe sürecini yaşadık. Milletin iradesine vurulan prangaya, vesayet odaklarının milletin iradesini nasıl alaşağı ettiğine şahit olduk. O dönemde özellikle başörtüsüyle ilgili insanlara yapılan çok ciddi zulümler hepimizin hafızasında. Vesayet mekanizmalarıyla mücadele eden bir süreci tanımlayan mücadelenin adı da 2002 seçimlerinden bu yana 15 seçimdir oylarını artırarak milletin iktidarı olma vasfıyla yoluna devam eden Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları milletimizin teveccüyle iktidar serüvenine başarıyla devam etmektedir. Bu başarılı tablo AK Parti'nin milletin partisi olduğunu da açıkça bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu vesileyle Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı rahmetle anıyorum" dedi.

ONUR ANITI'NA SALDIRIYI KINADI
Başkan Aksu, Onur Anıtı'na yapılan saldırıyı bir kez daha kınarken, "Birlik beraberlik içerisinde hareket ettiğimizi hep birlikte gösterdik. Birlik beraberliğimizin şehrimiz ve ülkemiz için son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

HOCALI KATLİAMI ŞEHİTLERİNİ ANDI
Başkan Aksu, konuşmasının devamında, Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 1992 yılında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin şehit olduğu Hocalı katliamının yıldönümü nedeniyle hayatını kaybeden Azeri vatandaşları da rahmetle andı ve 29 yıl aradan sonra Dağlık Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşmasında Türkiye'nin savunma sanayinde elde ettiği başarının önemini bir kez daha vurguladı.

TEŞKİLATIMIZ DİRİ VE GÜÇLÜ...
Teşkilat çalışmalarına değinen Başkan Ersan Aksu, "Samsun teşkilatı olarak hem saha da hem de üye kayıtlarında sıkı bir çalışma içerisindeyiz. 2,5 yıl içerisinde 70 bin vatandaşımız partimize üye olarak AK Parti'mizin büyük ailesine katıldı. Yeni yapılan üyelerimizin önemli bir kısmı genç kardeşlerimizden oluşuyor. Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın da Avrupa'da yaşanan sorunların ardından partimize teveccüh göstererek üye olmak istedikleri yönündeki taleplerini gerçekleştiriyoruz. Diri ve güçlü şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem ülke genelinde hem de Samsun'da oylarımızı daha yukarı seviyeye taşımanın gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

MİLLETİYLE OMUZ OMUZA, GÖNÜL GÖNÜLE
"Milletin bağrından çıkan AK Parti Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yoluna emin adımlarla devam ediyor" diyen Aksu, "Sayın Cumhurbaşkanımız çok büyük bir liderlik örneği sergiliyor. Milleti ile omuz omuza, gönül gönüle yoluna devam eden dünyada ikinci bir lider yok. Vatanı ve milleti için gece gündüz çalışan, ülkesine eserler kazandıran, dünya da söz sahibi yapan, 15 seçimdir milletimizin teveccühüyle zaferler elde eden bir lider var. 2023'te de milletimiz tevecühünü bir kez daha ortaya koyacak ve Türkiye istikrarlı ve çok daha güçlü şekilde hedeflerine yürümeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

50 ARTI 1 İLE SEÇİM KAZANILIYOR
Partilerin bir araya gelerek toplantı gerçekleştirmesini de yorumlayan Aksu, "6 artı 1 değil, 50 artı 1 ile milletin teveccühüne layık olunacağını biliyoruz. Neymiş efendim güçlendirilmiş parlementer sistemmiş. Türkiye'de 1960 ile 2002 yılları arasında yani 42 yılda kurulan hükümet sayısı 33. Hükümetlerin ortalama ömrü 1,5 yıl" dedi.

TEKNOFEST 2022'DE SAMSUN'A 1 MİLYONUN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ

Teknofest 2022'nin Samsun'da gerçekleştirilecek olmasının büyük avantaj olduğunu dile getiren Aksu, "31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında şehrimizde yapılacak Teknofest 2022 için başvurular devam ediyor. Gençlerimiz rekor sayıda başvuru yaptı. Festival kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından 1 milyonun üzerinde ziyaretçinin akın akın şehrimize gelmesini bekliyoruz. Teknolojide yeni projelerin hayata geçmesinde büyük bir fırsat olan, güçlü ve büyük Türkiye'nin inşasında emin adımlarla ilerlenen bir yol olan 'Teknofest 2022 Samsun'a yakışır' diyerek kararı alan ve bizleri çok mutlu eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Selçuk Bayraktar'a, T3 Vakfı'na, Genel Başkan Yardımcımıza, Milletvekillerimize, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve kaktı sunan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE GENELİ VE SAMSUN'DA ÜRETİM, İSTİHDAM VE İHRACAT RAKAMLARI YÜKSELDİ
Başkan Aksu, pandemi sürecinde küresel olarak yaşanan sıkıntılara rağmen üretim, istihdam ve ihracat rakamlarını artıran Türkiye olduğunu hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti; "Avrupa'da yer yer üretim yavaşlatılarak, yer yer durdurularak, yer yer şalter kapatıldığı süreç yaşanırken, Türkiye süreci başarıyla yürüttü. Türkiye, şalter kapatmadan üretim ve istihdamı artırarak yoluna devam etti. Şimdi bazı rakamları tekrar hatırlatmakta fayda var. Türkiye, 2021 yılında 225 milyar 368 milyon dolar ile tarihinin ihracat rekoronu kırdı. Tabi bu rekor seviyedeki rakamlar Samsun'a da yansıdı. Samsun'un 2020 yılında 740 milyon dolar olan ihracatı yüzde 74 artışla 1 milyar 290 milyon dolarlık rakama ulaştı. Samsun'da yine Ocak 2021'de ihracat rakamı 66 milyon dolar iken 2022 Ocak ayında 77 milyon dolara yükseldi. Samsun, ihracat yapan iller arasında 2-3 basamak yükseldi. İstihdam açısından da 2020 yılında 20 bin 325 kişi istihdam edildi. 2021'de ise yüzde 40 oranında artışla 28 bin 527 artış sağlandı. Üretim, istihdam, ihracat ve büyüme ile yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz. İstihdam da bunu sağlarken Samsun'a kurulan ikinci OSB ile orta vade de binlerce istihdam sağlayacağız. 2 bin 600 dönüm üzerine kurulacak olan yeni OSB, Samsun'un istihdam, üretim ve ihracatına çok ciddi katkı sağlayacaktır. Samsun'da istihdam noktasında çok büyük bir devrim yaşanacaktır. Projenin gerçekleşmesinde Sn. Cumhurbaşkanımızın çok büyük katkıları var ve hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Bakanlarımızın, Genel Başkan Yardımcımızın, milletvekillerimizin katkıları var, teşekkür ediyorum. Havza, Kavak, Çarşamba, Bafra OSB'leri ile Samsun müthiş bir ivme yakaladı, aynı şekilde devam edecektir.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ'NE BAŞVURU 335 BİN CİVARINDA
Mesleki Eğitim Merkezleri ile genç işsizliği büyük ölçüde ortadan kaldıracak bir çalışma var. Organize Sanayi Bölgeleri'nde Meslek Edindirme Merkezleri ile çok ciddi bir istihdam seferberliği başladı. Yüzde 80-85 iş garantili. Ortaokul mezunu olan herkesin başvurabiliyor ve kayıtlar devam ediyor. Samsun'da bu kapsamda yaklaşık 6 bini geçen bir başvuru var. Bu çalışma ile usta öğretici belgesini alabilecekler, ayrıca kendi işyerini açma imkanı sunuluyor. Yaş sınırı yok. Kurslara şu anda başvuru sayısı Türkiye genelinde 335 bin civarında ve hedef 1 milyon. 9, 10 ve 11. sınıflar asgari ücretin yüzde 30'u kadar, 12. sınıflara ise asgari ücretin yüzde 50'si nisbetinde ücret ödenerek eğitim veriliyor. Üniversite kapısında beklemeye artık son.

BATI ÇEVRE YOLU, KENTSEL DÖNÜŞÜM, ŞEHİR HASTANESİ, TOYBELEN SANAYİ SİTESİ
Batı Çevre Yolu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Proje ile Atakum trafiği ciddi anlamda rahatlayacak.
Şehrimizin ulaşımı açısından önemli bir proje. Kentsel dönüşüm ilgili şehrimizde çalışmalar var ve süratle ilerliyor. İlkadım'da Kıran Mahallesi'nde Canik'te devam ediyor. Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor ve yükseliyor. Gülsan Sanayi esnafının taşınacağı Toybelen'de sanayi yapımı hızlı şekilde devam ediyor.

ENFLASYONLA MÜCADELE
Her şeye rağmen vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek için çalışmalar ortaya koyduk. Desteklemeleri maksimum seviyede yaptık. Fiyat artışlarıyla ilgili sahada denetim timleri var. Alo 175 hattı üzerinden ve Ticaret Bakanlığı'nın uygulaması ile vatandaşlarımız şikayetlerini bildirebiliyor. Enflasyonla ilgili mücadelede milletimizin mutlu olacağı bir tabloyu sağlayacağımıza inancımız tamdır. Devletimiz, doğalgazın 4'te 3'ünü sübvanse etti. En ucuz doğalgazda Avrupa'da birinci sıradayız. 2021 yılı hane başına sübvanse edilen rakam 5 bin lira civarında. Elektrik fiyatlarında artışlar ve kademeli fatura uygulamsıne geçildi fakat vatandaşımızdan iyileştirme talebi var. Bu konuda da çalışmalar devam ediyor."


ak partiak parti il başkanıersan aksucumhurbaşkanırecep tayyip erdoğansamsunbasın mensubu