Geri

Bafra yatırımcılara fırsatlar sunuyor

Bafra'da önce sanayi toplantısı yapan ardından Sera OSB' çalışmalarını inceleyen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Bafra'nın ova ve sanayisiyle yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

11:57:05 | 2021-12-12


Haberi Sesli Dinle

Bafra Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Dağlı, Bafra'nın, sahip olduğu ova ile tarım kenti, Organize Sanayi Bölgesi ile sanayi kenti olduğunu vurgulayarak, ilçenin sunduğu bu imkanlarla gerek tarıma dayalı sanayi gerekse diğer sanayi kollarında yatırımcılara büyük bir yatırım fırsatı sunduğunu belirtti.

FİRMA YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞÜLECEK
İlçedeki tarım potansiyelinin sanayi sektörüyle birleşmesi için gayretli çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Vali Dağlı, "136 sanayi parselinden oluşan Bafra OSB’de 66 parselin tahsis işlemini gerçekleştirdik ve 38 parselde üretim yaklaşık 1.200 çalışan ile devam etmektedir. 19 parsel proje aşamasında, 9 parselde ise inşaat çalışmaları sürmektedir. Özellikle Bafra OSB 2.etabın altyapı inşaatının tamamlanmasıyla birlikte OSB’ye yoğun şekilde arsa tahsis ve yatırım talebi gelmektedir. Gelen talepleri titiz bir şekilde değerlendiriyoruz ve Bafra ilçemize getireceği katkıyı en ince ayrıntısına kadar inceliyoruz" dedi.
Vali Dağlı ayrıca, OSB’ye yapılan arsa tahsis taleplerine ilişkin firma yetkilileri ile önümüzdeki günlerde birebir görüşerek nihai kararların verileceğini söyledi.

YERİNDE İNCELEME YAPTI
Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı daha sonra Bafra SERA OSB’de devam eden altyapı inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Toplam bin 194 dekar alana sahip Bafra SERA OSB’nin 30 sera parseli olacak şekilde düzenlendiğini ve Bafra SERA OSB’de yatırımcıların fide ve süs bitkileri yetiştiriciliği, ıslah çalışmaları ile ihracata yönelik sebze yetiştiriciliği yapmalarının planlandığını belirten Vali Dağlı, "OSB içerisinde sanayi parsellerine de yer verildi ve bu parsellerde paketleme tesisi, soğuk hava depoları, sebze ve meyve kurutma tesisleri ile salça ve turşu fabrikası gibi işletmelerin de yer alması düşünülüyor. Yatırımcılarımız ile yaptığımız ön talep araştırmasında yatırımcılarımızın buraya yatırım yapmak için oldukça istekli olduklarını gördük ve bu doğrultuda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz" diye konuştu.

Vali Dağlı ayrıca, Bafra SERA OSB’de altyapı inşaat çalışmalarının yüzde 25 seviyelerine geldiğine işaret ederek, çalışmaların hızlandırılması ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi noktasında yüklenici firma yetkililerine talimat verdi.

 


bafrabafra sera osbsamsun valisizülkif dağlı