Geri

Bafra'da Şehit Aileleri Derneği dualarla açıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi’nin yeni hizmet binası dualarla açıldı. Başkan Arife Gulal, “Yönetimi Kurulu’ndaki arkadaşlarımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz” dedi.

10:44:44 | 2022-10-30


Haberi Sesli Dinle

Açılışa Bafra İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Zafer Yüksel, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Özer, Bafra iİçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Bafra Temsilcisi Rahmi Şahin ve şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra davetliler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Arife Gulal, hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hem de derneklerinin yeni hizmet binasının açılışı olmak üzere çifte mutluluk yaşadıklarını söyledi.

‘ÇATI ALTINDA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ’
Derneğin ilk olarak 1915 yılında kurulduğunu ve 2847 sayılı kanun kapsamında kamu yararına çalışan derneklerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Arife Gulal, “Ülkemizin savunmasında terörle mücadelede sınır içi ve sınır ötesi operasyonlarda, savaşta ve uluslararası görevlerde şehit olanların geride kalanları ve bu olaylarda uzuvlarını yitirip gazi olanlar ile yakınlarına imkânlar dâhilinde maddi ve manevi hizmet etmeyi ortak duyguları paylaşmayı amaçlayan Milli Birlik ve Bütünlüğümüzü sağlamak olan derneğimiz Milletimiz ve siz değerli yöneticilerimizle beraber çalışmalarımıza bu çatı altında kararlılıkla devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor Gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum. Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere Bafra Belediyemize, 19 Mayıs Belediyemize ve hayırsever vatandaşlarımıza Derneğimize yaptıkları katkılardan dolayı camiamız adına teşekkür ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı tebrik eder, davetimize katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımızı sunarız” dedi.

‘HAKLI GURURUNU HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ’
Şehit ve gazi ailelerinin daima yanlarında olduklarını hatırlatan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç da, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ilk adımı atılan Millî Mücadele’nin zaferle neticelenmesinin ardından, Büyük Önder Atatürk’ün Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare şekli olarak ifade ettiği Cumhuriyetimizin 99’uncu yıl dönümüne ulaşmanın onurunu ve haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet, kardeşlik üzerine inşa edilmiş ortak değerler bütünüdür; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, eşit haklara sahip vatandaşlar olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimidir. Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Derneğinizin hatırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

‘HEPİMİZİN BÜYÜK ORTAK SORUMLULUĞUDUR’
Cumhuriyet Bayramı gibi önemli bir günde dernek binasının açılışını yapmak üzere bir araya geldiklerini ifade eden Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen de, “Atatürk’ün aziz milletimize en büyük emaneti olan Cumhuriyet’in erdemlerine, kazanımlarına ve temel haklarına sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak, ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanımızın savunması ve bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizin ve yüce Türk milletinin tüm bireylerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarınız en içten duygularımla kutluyorum. Bu arada sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

BİRER TEŞEKKÜR TABLOSU TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Arife Gulal tarafından Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’e katkılarından dolayı teşekkür tablosu takdim edildi. Daha sonra ise protokol üyeleri tarafından dernek binasının açılışı yapıldı. Açılış duasını Bafra Müftüsü Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar yaptı.

Haber: Köksal ÖNER


bafraşehitgazidernek