Geri

Bafra'da Kapıkaya Festivali başladı

13:33:26 | 2022-07-28


Haberi Sesli Dinle

Törene Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Yavuz, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever,Bafra Belediy e Başkanı Hamit Kılıç, Siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.


‘ÇOK ÖNEMLİ ETKİNLİKLERİ PEŞ PEŞE YAPIYORUZ’
Festivalin 2’inci gününde festival alanında bulunan kamp alanı misafirlerin yoğun akına uğradı. Kamp alanında İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler de sıkı güvenlik önlemleri aldı. Açılış öncesi Samsun Göktürk Havacılık Lisesi ekiplerince yapılan maket uçak uçuşu gösterisi büyük ilgi gördü.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Pandemiden dolayı iki yıldır yapamadığımız festivalimizin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin en önemli festivaline ev sahipliği yapıyoruz. Kapıkaya festivalimizin asıl çıkış noktası, yamaç paraşüt olmakla birlikte aynı zaman da su sporları, dağ yürüyüşleri gibi birçok etkinliği de içinde barındırıyor. Festivalimizde çok önemli etkinlikleri peş peşe yapıyoruz. Bine yakın çadırımız şuan kurulu dışardan Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen misafirlerimiz var. Festivalimizde inşallah bu akşam Bafra Musiki Cemiyeti’nin vereceği bir konser olacak. Yarın yine aynı şekilde Resul Dindar ve üçüncü gün Barış Mançu’nun orkestrası “Kurtalan Ekspres” de buraya gelen misafirlerimize konserler sunacaklar. Kapıkaya festivali ile birlikte burada yamaç paraşütünün yapıldığını göstermektir ”diye konuştu.

‘ÖZELLİKLE BAYANLARIMIZI ÖN PLANA ÇIKARTTIK’
Kapıkaya, Türkiye’de paraşüt yapılabilecek alanlardan bir tanesi olduğunu vurgulayan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ”Hem de Bafra’mızın kültürel e doğal zenginliğini, sanatını etkinliklerini ve doğasının güzelliklerini Tüm Dünya’ya hem de Türkiye’ye duyurmaktır. Bundan 2 yıl önce 2019’da festivalimizin “Sıfır Atık” ana teması ile Ana Tema olarak belirlemiştik. Bugün ki temamızı ise “İklim Değişikliği” belirledik. Bu festivalimizde de iklim değişikliğini altını çizmek ve belirtmek istedik. Belki de ilk defa bir festivalin ana teması “İklim Değişikliği” teması daha önce yaptığımız gibi hem sıfır atık hem de iklim değişikliği olarak bunu ön plana çıkartmaya çalıştık. Bafra’mız da el emeği ile yapılan, özellikle bayanlarımızı ön plana çıkarttık, onların el emeği ile yaptığı işleri, ticari alanlarımız da ücretsiz olarak sergilemeleri için onlara imkân sunduk. Başta Halk Eğitim Merkezimiz olmak üzere burada ne kadar el emeği ile yapılan işler varsa, özellikle bayanlarının hanımların burada bunların sergilenmesi için bir fırsat oluşturduk” dedi.

TÜM PAYDAŞLARI İÇİN ÖNEM TAŞIDIĞINA İNANIYORUZ
İlçelerde yapılan etkinlikleri önemsediklerini dile getiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, “Bafra’da gerçekleştirilen böylesi bir değerdeki festivalin Samsun’un tüm paydaşları için önem taşıdığına inanıyoruz. Samsun’umuzun tanıtımında Kapıkayfest önemli bir rol üstlenmiş durumda” dedi Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Kızılırmak kuş cenneti gibi Dünya çapında bir değere sahip olması yanında, Kapıkaya gibi, İkiztepe gibi kültür varlıklarına da sahiptir diyerek gelen misafirlere ve katılımcılara teşekkür etti.

‘İKİ YIL SABRETMEK DURUMUNDA KALDIK’
Yapılan festivallere büyük önem verdiklerinin altını çizen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ise, “Allah gerekten Bafra’mıza Samsun’umuza bereketli topraklar vermiş, güzel su kaynakları vermiş, güzel bir coğrafya ve doğa ortamı vermiş. Pandemiden sonra insanımız gerçekten sıkıldı bunaldı 2019 yılında burada çok güzel faaliyetlerin olduğunu ben geldiğimde öğrenmiş oldum. Ben geldiğimde iki yıl sabretmek durumunda kaldık sizlerle birlikte. İnşallah bu faaliyetlerimiz artarak büyüyerek katılım ve nitelikli olarak fazlalaştırmak suretiyle inşallah gelişecektir. Ben bu vesileyle katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ederim” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra protokol seyir terası, su sporları ve yamaç paraşütü alanlarını ziyaret etti.
Haber: Köksal ÖNER


bafrabafra belediyesihamit kılıçsamsun valisifestivalkapıkayazülkif dağlınihat soğuk