Geri

Atık kağıttan yeni bir dünya

Yakakent Halk Eğitimi Merkezi’nde, ‘alt tarafı kağıt’ denilerek atılan atıklar, yepyeni ürünlere dönüşüyor.

14:43:40 | 2022-12-26


Haberi Sesli Dinle

Yakakent Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce, Erdoğan Cebeci İlkokulu'nda açılan "Aksesuar Yapımı" kursunda ‘alt tarafı kağıt’ denilerek atılan atıklar ve ambalajlar yepyeni ürünlere dönüşüyor. Aksesuar Yapımı kursuna katılan kursiyerler, kullanılmış kâğıt ve ambalaj atıklarından el emeği bebekler, takılar ve aksesuarlar ile hediyelik eşyaların tasarımını yapıyor.

Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Erdoğan Cebeci İlkokulunda devam eden “Atık Kağıt ve Ambalajlardan Aksesuar Yapımı” kursunu ziyaret ederek, ilgililerden kursla ilgili bilgiler aldı.

En çok kullanılan ve atık durumuna gelen malzemelerin başında kağıt ve ambalaj atıklarının geldiğine işaret eden Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, "Bu atıkların işlenerek yeni ürünlere dönüştürülmesi süreci ise geri dönüşüm olarak adlandırılmaktadır. Geri dönüşüm sayesinde hem çevremizdeki atık miktarı hem de doğal kaynakların gereksiz ve bilinçsiz tüketimi azaltılarak çevre dostu ürünlerin kullanımı artar. Böylelikle, çevremiz ve doğal kaynaklarımız korunmuş olur.

Bu kursumuzda da atık kağıt ve ambalajlar kullanılarak kursiyerlerimiz tarafından kağıttan bebekler, evler, takılar ve aksesuarlar ile çeşitli hediyelik eşyalar yapılmaktadır. Bu sayede, bir yandan atık malzemeler muhteşem güzellikte el emeği ürünlere dönüştürülürken, diğer yandan da kursiyerlerimizin eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmeleri sağlanmaktadır." dedi.

Yakakent Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Soylu, "Atık kâğıtları aksesuar yapımında değerlendirerek, geri dönüşümün en güzel örneklerini veriyoruz. Kursiyerlerimize çevre bilincini aşılayıp farkındalığı artırmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Mustafa KAHYA / YAKAKENT

 


yakakentyakakent kaymakamıabdüssamed kılıçatık kağıt