Geri

Atatürk'ü temsil eden bayrak karaya çıkarıldı

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümü coşkuyla kutlanırken, Atatürk'ün karaya çıkışını temsil eden Türk bayrağı, askerler tarafından karaya çıkarıldı.

13:33:50 | 2022-05-19


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da 19 Mayıs kutlamaları, saat 07.45'te Atatürk Anıtı'nda başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün anıta çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Anıttaki törenin arından Tütün İskelesi'ndeki tören alanına geçildi.

TÜRK BAYRAĞI İZCİLERE TESLİM EDİLDİ
19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını attığı yer olan Tütün İskelesi'nde Atatürk'ün karaya çıkışını temsil eden Türk bayrağı, askerler tarafından karaya çıkarıldı.

Burada 2 denizci ve 2 karacı asker ile birlikte 1 denizci subay, 19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı nezaretinde 5 izciye teslim edildi.

Törende konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Milli Mücadelemizin 103. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bundan 103. yıl önce bugün; ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayacak olan kadim milletimizin istiklal meşalesinin ateşi istikbale atılan ilk adımla burada yakıldı. Her yıl coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs hem bir milletin bağımsızlık mücadelesinin sembolü, hem de geleceğimizin teminatı, aydınlık yarınlarımızın neferi gençlerimizin bayramıdır. Bu bayram gençlerimize, umutsuzluğa düştükleri her an yeni bir başlangıcın ilhamını vermektedir" dedi.


samsun19 mayıstürk bayrağıatatürktütün iskelesi