Geri

Atakum’un maharetli kadınlarından el emeği sergisi

Atakum Belediyesi ve Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle Dikiş ve El Sanatları Kursu Sergisi açıldı. Atakum’un maharetli kadınlarının birbirinden değerli ürünlerinin yer aldığı sergi büyük beğeni topladı.

11:35:12 | 2023-06-16


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediyesi ve Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle Atakum’da kadınların ilgiyle sürdürdüğü kurslarda üretilen eserlerin yer aldığı Dikiş ve El Sanatları Kursu Sergisi açılışı yapıldı. Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki sergiye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Murat Çan, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve çok sayıda davetli katıldı. Dikiş ve el sanatlarındaki birçok alanda ürünün yer aldığı sergi, 17 Haziran’a kadar ziyaretçilerine açık olacak. Sergi salonunda ayrıca sergi ziyaretçilerinin katılabileceği atölye çalışmaları da yapılacak.

HER DETAYIYLA ÖZEL BİR SERGİ
Sergiyi dolaşarak tek tek eserler hakkında bilgi alan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Belediyemizin Kültür Evleri’nde el sanatının birçok dalında çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca hem Samsun’un ilk kadın kooperatifi olan ATAK’la hem de Atakum Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde de birçok çalışmamız var. Zaman zaman da bu gibi sergiler açıp, maharetli kadınların ürünlerini sergiliyoruz. Hem kadınların sanatı gelişsin hem de el emeği pazara ulaşarak aile bütçesine katkı sağlasın istiyoruz. Diğer yandan Anadolu kültürüne ilişkin ürünler de üretiliyor ve sergileniyor. Kültürümüzü bugüne ve yarınlara da taşımaya çalışıyoruz. Her detayıyla çok özel bir sergi olmuş. Emeği geçen tüm kadınlara teşekkür ederim” diye konuştu.


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecisamsunsamsun haberleri