Geri

Atakum'dan öğrencilere konforlu ders çalışma ortamı

Atakum Belediyesi tarafından kente kazandırılan Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi içerisinde yer alan kütüphane sınavlara hazırlık yapan öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

12:13:48 | 2022-07-18


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümünde görkemli bir açılış töreni ile hizmete başlayan Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi kısa sürede öğrencilerin uğrak noktası oldu. Merkez içerisinde yer alan kütüphanede sınavlara hazırlanan öğrenciler, Atakum’un ihtiyacı olan merkezin açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye ve emeği geçenlere teşekkür etti. Cumhuriyet Mahallesi 38. sokakta yer alan Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nin en üst katında yer alan kütüphanede güncel kitapların ve yayınların yanı sıra pek çok fakülteye ait akademik kitaplar da bulunuyor.

10 ÜZERİNDEN 10 KÜTÜPHANE
Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nin sürekli ziyaretçilerinden olduğunu söyleyen Resul Alperen Yıldız, “Diş hekimiyim ve uzmanlık sınavlarına hazırlanıyorum. Burada saatlerimi verimli geçiyorum. Sabahtan akşama kadar ders çalışıyoruz. Fiziki şartlar çok güzel. Zaten Atakum’da bir kütüphane sıkıntısı vardı. Buranın açılması çok iyi oldu. Aynı zamanda molaya çıktığımız teras alanı da çok güzel. Bazen terasta, açık havada da çalışabiliyorum. Yoğun ders çalışan insanlar artık kütüphane gurmesi oluyor. O nedenle buraya 10 üzerinden 10 puan verebilirim. Zaten ders çalışan insanın ihtiyacı sessiz bir ortam, temiz bir masa, aynı zamanda molaya çıktığı zaman da nefes alabileceği bir yer. Burada hepsi var” diye konuştu.

GÜNÜMÜN 8-10 SAATİ BURADA GEÇİYOR
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkçe Öğretmenliği bölümü mezunu olduğunu söyleyen Kaan Şahin ise, ”Aynı zamanda yüksek lisans da yapıyorum. Şu an KPPS’ye hazırlanıyorum. Yaklaşık beş yıldır Türk-İş civarında oturuyorum. Atakum çok büyük bir gençlik ve öğrenci kenti. Böyle bir öğrenci şehrinde bu şekilde bir komplekse ihtiyaç vardı. Ben de KPSS’ye sayılı günler kala, evde çalışamayan tip öğrencilerdenim. O açıdan benim için çok güzel oldu. Neredeyse günümüzün 8-10 saati burada verimli bir şekilde geçiyor. İç donanımdan genel anlamda çok memnunum. Çalışma masaları çok geniş, internet altyapısı çok uygun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim umarım nicelerini ve daha büyüklerini görürüz” ifadelerini kullandı.

HUZURLU BİR ŞEKİLDE DERS ÇALIŞIYORUM
Günün büyük bir kısmını Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde ders çalışarak geçirdiğini söyleyen Miraç Yazar da, “Burada hem yüksek lisans derslerime hem de KPSS’ye çalışıyorum. Ben sabah 8’de geliyorum, akşam 5 civarında çıkıyorum. Vaktim oldukça da verimli geçiyor. Gayet sessiz ve huzurlu bir şekilde ders çalışabiliyorum. Masalar geniş ve konforlu. Hizmet için çok teşekkür ederim, Atakum’da olması gerekiyordu” dedi.

 


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecikütüphaneöğrenci