Geri

Atakum'da 67 öğrencinin üniversite hayali gerçek oldu

Atakum Belediyesi ve Atakum Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen YKS hazırlık kurslarına katılan 67 öğrenci, hayali olan üniversitelere yerleşti.

09:55:35 | 2023-09-28


Haberi Sesli Dinle

Ekonomik şartların ağırlaşması nedeniyle dershaneye gidemeyen gençlere Atakum Belediyesi ve Atakum Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde kurs verildi. Üniversite hayali kuran gençler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık kurslarında uzman öğretmenlerden eğitim aldı. Yoğun eğitim maratonunun ardından YKS’de ter döken gençler, sınav oturumlarını başarıyla geçtiler. Öğrenciler, emeklerinin karşılığını sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından aldılar. Kursiyerler, YKS puanları ve başarı sıralaması doğrultusunda ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun bölümleri tercih ettiler. Kurslarda eğitim gören 67 öğrenci, hayallerini kurdukları üniversiteye yerleştiler.

YENİ ÜNİVERSİTELİLERDEN TEŞEKKÜR
Gençler, hayallerini süsleyen üniversiteler başlayacak olmanın heyecanını taşıyor. Üniversiteliler, katkılarından dolayı Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye ve Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Altıntaş’a teşekkür ediyor. Başkan Deveci’nin Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde gençlere ve öğrencilere büyük destek verdiğine dikkat çeken üniversiteliler; Atakum’da gençlere yönelik başlatılan çalışmaları heyecanla takip ettiklerini belirttiler.

ÖRNEK DAYANIŞMA
Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Altıntaş çalışmayla ilgili, ”Üniversite hazırlık kurslarımızda 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 38 öğrencimiz 4 yıllık ve 29 öğrencimiz 2 yıllık olmak üzere 67 öğrencimiz, üniversitelere yerleştirildi. Öğrencilerimiz tıp, mühendislik, hukuk gibi çeşitli fakültelere yerleşme başarısı gösterdi. Öğretmenlerimiz, büyük bir özveriyle çalıştı. Atakum Belediyesi’nden fiziki koşullar konusunda büyük destek aldık. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecisamsunsamsun haberleriüniversiteöğrencieğitimsınavyks