Geri

Atakum'da Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı

Atakum İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile BORSAN Kablo Aydınlatma Elektrik Aş. ve Samline İnternet Bilişim Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti, Samsun Tele Market Elek. ve Mek. İmal. İth. İhr. Turz. San. Tic. Ltd. Şti, Doğanet İnternet Bilişim Hizm. San. ve Tic. Aş. arasında 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü' imzalandı.

09:41:37 | 2022-09-25


Haberi Sesli Dinle

Eğitimi önemsediklerinin altını çizen Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “Atakum İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü olarak BORSAN Kablo Aydınlatma Elektrik Aş. ve Samline İnternet Bilişim Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti/ Samsun Tele Market Elek. ve Mek. İmal. İth. İhr. Turz. San. Tic. Ltd. Şti/ Doğanet İnternet Bilişim Hizm. San. ve Tic. Aş. Arasında 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü' imzalandık. Eğitim camiamızın adına hayırlı olsun” dedi.   

‘İHTIYACINI KARŞILAYABILME ÇABALARIMIZ DEVAM EDIYOR’
Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü hakkında bilgiler aktaran Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “Ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi, işletmelerle yapılan işbirliği protokolleri, ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi ve desteklenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda protokollerimiz devam edecek olup 'Mesleki Eğitim Merkezi' olarak da faaliyet gösteren meslek liselerimizle birlikte, ülkemizin meslek sahibi insan ihtiyacını karşılayabilme çabalarımız devam ediyor” dedi.

‘MESLEKI EĞITIM MERKEZI USTALIK TELAFI PROGRAMI’
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında uygulanmak üzere 34 alan, 184 dalda mesleki eğitim hakkı ve 'Mesleki Eğitim Merkezi Telafi Çerçeve Öğretim Programları'nın hazırlandığını ve uygulamaya koyulduğunu vurgulayan Yetik, “Bu programlardan hangi yılda mezun olduklarına bakılmaksızın istemeleri halinde tüm lise ve üniversite mezunları yararlanabilecekler, eğitim sonunda da başarılı olanlara 'Ustalık Belgesi' düzenlenecektir” diye konuştu.

‘KENDI YETIŞTIRDIĞI KIŞIYI İSTIHDAM EDEBILIYOR’
Bakanlığın özellikle son bir yılda meslek eğitiminde ağırlık verdiği en önemli konulardan birinin mesleki eğitim merkezleri olduğunu da ifade eden Yetik, "Çünkü çok önemli avantajları olan bir mesleki eğitim imkânı sunmaktadır. 3308 Sayılı yasada yapılan değişiklikle mesleki eğitim merkezine devam eden çıraklar asgari ücretin yüzde 30’u, kalfaların yüzde 50’si kadar ücret alıyor. Asgari ücrette yapılan iyileştirmelerle öğrencilerin ücretlerinin de sürekli iyileşmeye devam edeceğine, tüm öğrencilerin devlet tarafından iş kazaları ile meslek hastalıklarına karşı sigortalandığına ve diploma hakkı verildiğine dikkat çekti. Devletimiz, öğrencilerimizin masraflarını finanse ettiği için iş yerlerimize maliyetsiz iş gücü sağlanmış oluyor ve böylece işverenler piyasada eleman aramak yerine kendi yetiştirdiği kişiyi istihdam edebiliyor” şeklinde konuştu.

‘EĞİTİM BİZİM AÇIMIZDAN HER ZAMAN ÇOK ÖNEMLİDİR’
BORSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Öz ile Samline İnternet Bilişim Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti, Samsun Tele Market Elek. ve Mek. İmal. İth. İhr. Turz. San. Tic. Ltd. Şti, Doğanet İnternet Bilişim Hizm. San. ve Tic. Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Naif Eker de, “Tüm imkânlarımızla bu projeye destek olmaya hazırız. Hepimiz için hayırlı, uğurlu olsun” dedi.


samsunatakummilli eğitimptotokolmeslekeğitimirfan yetik