Geri

Atakum’da Cumhuriyet coşkusu

Atakum Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleriyle Atakumlulara bayram sevincini bir kere daha yaşattı. Kentin sokaklarına taşan Cumhuriyet sevinciyle unutulmaz görüntüler ortaya çıktı.


09:45:56 | 2022-10-31


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu kentin sokaklarına taşıdı. Her yaştan yurttaşın katılarak Cumhuriyet sevincini büyüttüğü kutlamalarda renkli anlar yaşandı. Yurttaşlara seslenen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Atatürk'ün yolunu, kuruluş ve kurtuluş yolunu takip edelim” çağrısı yaptı.

CUMHURİYET KADINLARI BANDOSU BÜYÜLEDİ
Atakum Kent Meydanı önünden başlayan fener alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü’ne Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Cumhuriyet Kadınları Bandosu damgasını vurdu. Yürüyüş kortejinin en önünde kentin sokaklarını dolaşan bando büyük ilgi gördü. Yurttaşlar hem bandonun arkasından yürüyerek hem de balkonlarından alkışlayarak bandonun ritimlerine eşlik etti. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci ve belediye bürokratları da Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Atakumlularla birlikte bayram sevinci yaşadı. Yürüyüşe katılanlar ellerinde bayraklarıyla marşlar söyleyerek konser alanına ulaştı.

HEP BİR AĞIZDAN MARŞLAR SÖYLENDİ
Cumhuriyet Yürüyüşü’nün sona erdiği Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi önünde gerçekleşen DJ Selo ve Ethem Kaya konserleriyle bayram coşkusu doruğa ulaştı. Atakumlular birbirinden güzel marşlar ve şarkılarla doyasıya eğlendi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci de konserde yurttaşlarla birlikte şarkılara eşlik etti. Gecede ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılı nedeniyle Gerze’den Atakum’a “Cumhuriyet Yürüyüşü” gerçekleştiren Neslihan Çavdar ve Hayriye Yılmaz Bayrakal, beraberinde getirdikleri bayrağı Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye teslim etti.

“BU CUMHURİYET KOLAY KURULMADI”
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci yaptığı konuşmada, beş bin yıllık Türk tarihinin en mutlu ve onurlu gününün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük bayram’ dediği Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılını kutluyoruz. İlk adım kenti Samsun Cumhuriyet’i desteklemeye, Atatürk’e sevgilerini göndermeye devam ediyor. Bu bayrama kolay gelinmedi, bu Cumhuriyet kolay kurulmadı. Sarayına, padişahına, düşmanına, içerideki ve dışarıdakilerine karşı kuruldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında bir tek Kuvâ-yı Milliyeciler vardı. Onun dışında Samsun’a birlikte çıktıkları, Havza’da ve Amasya’da birlikte oldukları tek tek yanından ayrılarak yola devam ettiler. Ama yanında Anadolu Kuvâ-yı Milliyecileri vardı. Onlarla birlikte bağımsızlık mücadelesini sürdürdü.

Cumhuriyet’i onlarla birlikte kurdu ve size emanet etti. Dün Atatürk’e tuzak kuranlar, ‘Biz saltanat ve padişah için savaşıyoruz’ diyenler, Cumhuriyet’e karşı çıkanlar bugün de varlar. Ama biz Atatürkçüyüz, Cumhuriyetçiyiz. Cemil Deveci burada Belediye Başkanı değil, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi kimliğiyle konuşuyor. Sizin bir kardeşinizim, yoldaşınızım. Ben sizin yanınızdan ayrılmayacağım, siz de benim yanımdan ayrılmayın. Birlikte yürüyelim. Atatürk'ün yolunu, kuruluş ve kurtuluş yolunu takip edelim” diye konuştu.

 

 

 


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecicumhuriyet bayramı29 ekim