Geri

Atakum'da Bilim Sanat Merkezi'ne büyük ilgi

TÜBİTAK’ın, 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklediği, Atakum Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yürütülen “Modellerle 3 Boyutlu Evrene Yolculuk” projesinin açılışı gerçekleştirildi.

10:40:35 | 2022-08-21


Haberi Sesli Dinle

“TÜBİTAK’ın, 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklediği, Atakum Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yürütülen “Modellerle 3 Boyutlu Evrene Yolculuk” projesinin açılışına, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Arslan, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ve çok sayıda misafirler katıldı.

‘DUYDUKLARI ALANDA EĞİTİM ALMALARI SAĞLANDI’
“Modellerle 3 Boyutlu Evrene Yolculuk” proje açılışında konuşan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, “Özel yetenekli çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmesi ve içlerinde var olan cevherin işlenmesi eğitim kurumlarının en önemli işlevleri arasındadır. Ülkemizde özel yetenekli çocuklara yönelik destek eğitim programı sunan Bilim ve Sanat Merkezleri sayesinde, özel yetenekli çocuklarımızın gereksinim duydukları alanda eğitim almaları sağlandi . Bilim Sanat Merkezlerinin bu faaliyetleri aynı zamanda çocuklarımızı mutlu da etmektedir. Çocuklarımız yetenekleri ölçüsünde işler yapabiliyor olmanın hazzını yaşamakta ve böylece geleceği şekillendirecek motivasyonu yakalamış olmaktadırlar. Özel yetenekli çocuklarımızın ve ailelerinin hizmetinde olan Atakum Bilim ve Sanat Merkezi, yürütücülüğünü yaptıkları TÜBİTAK projelerinden de anlaşılacağı üzere bilimin ışığında, bakanlığımızın yol göstericiliğiyle güzel çalışmalar yapmışlar. Tebrik eder, başarılarınızın katlanarak artmasını diliyorum” diye konuştu.

‘OKULLARIN DIŞINDA MUTLAKA DESTEKLENMELIDIR’
“Modellerle 3 Boyutlu Evrene Yolculuk” proje açılışında konuşan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “Özel yetenekli çocukların eğitimi, bir ülkenin geleceği için çok önemlidir. Çünkü önümüzdeki yüzyılı bu çocukların şekillendireceği konusunda uzmanlar arasında ortak düşünce vardır. Bu nedenle eğitimleri örgün okulların dışında mutlaka desteklenmelidir. Gençlerimizin ailesine, vatanına, milletine bağlı; aklı selim, kalbi selim, zevki selim bireyler olarak yetişmeleri en büyük arzumuz olmakla birlikte bilimde, teknolojide, sporda, sanatta tüm dünyanın dikkatini çeken başarılara imza atan nesiller yetiştirmeye devam etmek en büyük hedefimizdir” diye ifade etti.

Alanında uzman akademisyen ve eğitmenlerin görev aldığı, Astronomi ve Bilişim alanında eğitim ve faaliyetleri içeren proje Atakum Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören 32 öğrencinin katılımıyla 6 gün boyunca devam edecek.
Haber: Köksal ÖNER