Geri

Atakum Belediyesi’nden personele afet eğitimi

Atakum Belediyesi ve Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan MAG AME ile eğitim iş birliğiyle Mahalle Afet Kurulları kurulması için atılan adımların ardından, ilk eğitimler belediye personeline verildi.

14:06:53 | 2023-06-19


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediyesi, afet konusunda bilinçlenme ve gönüllülerin de desteğiyle olası bir afet durumunda yapılması gerekenleri bilimsel yöntemlerle ele alan Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG AMEDER) ile atılan eğitim ve iş birliği adımının ardından ilk eğitimler belediye personeline verildi.

TEORİK EĞİTİM TAMAMLANDI
Gönüllü 20 personelin katıldığı 36 saatlik teorik eğitim programı tamamlandı. Eğitimlerin 12 saatlik pratik kısmı ise Temmuz ayında yapılacak. Eğitimler, “Afet Bilinci”, “Afet Psikolojisi”, “Temel Yangın Söndürme”, “İlk Yardım”, “Afet Haberleşmesi (Telsiz Eğitimi)” ve “Tatbikatlar” başlıklarında olurken, eğitimleri MAG AMEDER Samsun İl Temsilcisi ve Eğitmeni Eren Yaşlı, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve Yangın Eğitmeni Melike Özdemir ile eğitmen Mehmet Akif Çıplak gerçekleştirdi.

MAHALLE AFET KURULLARI KURULACAK
Önce gönüllü belediye personeli, ardından da yurttaşların alacağı Mahalle Afet Gönüllüsü - (MAG) eğitimi sonrasında her mahallede Mahalle Afet Kurulları kurulacak, Mahalle Afet Gönüllüsü eğitimi sonrasında ileri seviye eğitime katılmak isteyenler ise Acil Müdahale Eğitimine (AME) katılarak Acil Müdahale Ekibine girerek AFAD'a akredite olabilecek. Bu proje ile Atakum’a sürekli eğitim imkânı sağlayacak Afet Eğitim Merkezi’nin kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca Atakum Belediyesi’nde Mayıs ayında kurulan Afet İşleri Müdürlüğüyle de afetlere yönelik çalışmalar tüm mahallelere yayılarak bilinçlendirme alanını güçlendirilecek.

MAG AME NEDİR?
Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği kendi ilçesinde ya da yakın bölgesindeki deprem, sel, yangın trafik, tren kazası, toprak kayması, bina çöküntüsü gibi afet ve acil durumlara ilk müdahale kapasitesini arttırmak amacıyla kurulmuştur. İhbarı aldığı andan itibaren ekibi ile birlikte en hızlı şekilde olay yerine ulaşır başta çevre güvenliği olmak üzere bilgi toplama ilk müdahale gibi çalışmaları gerçekleştirir. Profesyonel ekiplerle iş birliği içinde koordineli bir şekilde çalışır. Müdahale kapasitesini gerek ekipman gerekse eğitim ile sürekli en üst düzeyde tutar. Her ay düzenli olarak eğitimlerini gözden geçirir. Güncellemelerini yapar. Ekibindeki diğer arkadaşları ile düzenli olarak diyalog halinde olur. MAG Acil Müdahale Ekibi üyeleri kendi mahalleleri ile bağlantılarını kaybetmezler. Büyük çaplı afetlerde kendi mahallelerindeki MAG ekibinde görev alacaklarının bilinciyle mahallelerindeki MAG çalışmalarına düzenli olarak katılırlar. Mahallesi talep ettiğinde ekibi ve çalışmaları ile ilgili bilgileri paylaşırlar.


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil deveciafetafet eğitimisamsun