Geri

Atakum Belediyesi, kadınların yanında!

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin öncülüğünde; kente kazandırılan Samsun’un ilk kadın danışma merkezi olan Özgecan Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik sosyal, psikolojik, ekonomik, hukuki sorunlara desteğin yanı sıra eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilitasyon faaliyetlerini sürdürüyor.

09:36:38 | 2024-01-09


Haberi Sesli Dinle

Samsun’da ilk defa bir yerel yönetim tarafından kente kazandırılan Özgecan Kadın Danışma Merkezi, faaliyete geçtiği 8 Mart 2023 tarihinden bu yana kadınlara ihtiyaç duydukları alanlarda destek vermeye devam ediyor. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin öncülüğünde; kadınların yaşadıkları sosyal, psikolojik, ekonomik, hukuki ve geleneksel sorunlarla baş edebilmeleri ve katılımcı, üretken, kendi kendilerine yeterli hale gelmeleri amacı ile koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilitasyon hizmetleriyle kadınların yanında olan merkez, yaptığı çalışmalarla on binlerce hayata dokunuyor. Merkezin faaliyetleri hakkında Atakum Belediyesi’ne ve merkeze ait sosyal medya hesaplarının yanı sıra 444 40 12 nolu telefon numarası da kullanılabiliyor.

ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA HUKUKİ DESTEK
Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin Atakum Belediyesi’ne bağlı olarak çalıştığını ve bu anlamda Samsun’da bir yerel yönetim tarafından kente kazandırılan ilk Kadın Danışma Merkezi olma özelliğini taşıdığını belirten Özgecan Kadın Danışma Merkezi Koordinatörü Hicran Karadoğan, “Amacımız şiddet mağduru kadınları psikososyal olarak profesyonel meslek elemanlarıyla desteklemek ve onları güçlendirmek. Atakum’da yaşayan her kadın gelip buradan destek alabilir, haklarını öğrenebilir ve ücretsiz danışmanlık alabilir. Geride bıraktığımız 7 ayda merkezimizi tanıtıcı çalışmalar yaptık. Bölgedeki kadınların ihtiyaç duyduğu alanlarda yeni faaliyetlerimizi planladık. Hukuki danışmanlıktan, sağlıklı beslenme ve diyet danışmanlığına; çocuk-anne ilişkisini güçlendirici faaliyetlere kadar 17 farklı alanda projeler gerçekleştirdik. 32 kadın psikolojik danışmanlık, 4 kadın hukuki danışmanlık ve 24 kadın da diyetisyenlikten ücretsiz faydalandı” diye konuştu.

KADINLAR GÜÇLENDİRİLİYOR
Merkezin danışmanlık hizmeti verirken bir yandan da kadınları güçlendirici, eğitici ve sosyalleştirici bir nokta haline dönüştüğünü kaydeden Karadoğan, “Deprem bölgesinden şehrimize gelen kadınların ve çocukların kentimizi tanıması için gerçekleştirilen Şehrimde 4 Hafta projesi, yaz döneminde kadınların çocuklarıyla da beraber geldiği ve kendini geliştirdiği Dolu Dolu Yaz programı, kadınların çocuklarıyla birlikte yapabilecekleri çikolata atölyesi gibi geniş yelpazede çalışmalar yaptık. Yüzlerce kadın bu faaliyetlerden yararlandı. ‘Biraz da Sağlık Konuşalım’ programında da sekiz hafta boyunca farklı konularda alanında uzman kişilerden de hem bilgi aldı hem de çok rahat bir ortamda sorularını sordu” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DEVECİ’YE TEŞEKKÜR
Karadoğan, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin kadın çalışmaları konusundaki duyarlılığına dikkat çekerek, “Önceliğinin her zaman kadın ve kadın örgütlenmesi olduğunu deklare eden bir başkan. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum. Zaten Atakum Belediyesi de Yerel Yaşamda Kadın Erkek Şartı’nı imzalayan ve Yerel Eşitlik Birimi kuran ilk belediye olarak dikkat çekiyor. Başkan Deveci de birçok çalışmamızı bizzat kendisi gelerek destekliyor. Bu bizim için önemli; çünkü kadın dostu olan örnek belediyelere ülkemizde ihtiyaç var” dedi.

 


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecisamsunsamsun haberleri