Geri

AtaÇocuklu miniklere Anıtkabir’den jest

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hitaben mektup yazıp resim çizen ve Anıtkabir’e gönderen AtaÇocuklu miniklere Anıtkabir yetkilileri tarafından teşekkür mektubu gönderildi. Mektuplu jest, öğrenci ve öğretmenleri çok mutlu etti.


11:16:16 | 2022-10-12


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin çağdaş eğitim anlayışıyla hayatın her alanında söz sahibi bireyler yetiştirmek için kente kazandırdığı AtaÇocuk Çocuk Gelişim Merkezi Atakent ve Mevlana şubesi öğrencileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e mektup yazıp resimler çizdi. AtaÇocuk öğretmenleri de bu resim ve mektupları Anıtkabir’e postaladı. Hayallerindeki Atatürk’ü ve Atatürk’e söylemek istediklerini resim ve yazıya döken miniklere Anıtkabir’den gelen cevap ise öğrencileri ve öğretmenleri çok mutlu etti.

Anıtkabir yetkilisi tarafından kaleme alınan mektupta ülkenin ve gençlerin geleceğinde öğretmenlere büyük görevler düştüğü belirtilerek, “Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirme azmi içerisindeki siz eğitimcilerimizin varlığı bizi gelecek için umutlandırmaktadır. Sizi ve öğrencilerinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor, Atatürk’ün açtığı akıl ve bilim yolunda genç nesiller yetiştirmenizi diliyorum” ifadeleri kullanıldı.

“ATATÜRK’Ü ÇOK ÖZLEMİŞTİM”
“Atatürk’ü sevdiğim için onun ve kendimin resmini çizdim” diyerek resmini anlatan 6 yaşındaki Doğa Yalçın, “Atatürkle el ele tutuşup yürürken çiçek gördük, kokladık. Anıtkabir’den gelen mektup beni çok mutlu etti, çiçek gibi bir şey hissettirdi” dedi. Çizdiği resimde Atatürkle birlikte alışverişe gittiklerini ve oyunlar oynadıklarını söyleyen 6 yaşındaki Ferah Yerlikaya da, “Resmime bir de kalpler çizdim. Anıtkabir’den de cevap gelince çok güzel hissettim” ifadelerini kullandı. 5 yaşındaki Defne Coşkun da, “Atatürk’ü çok özlemiştim, o yüzden onu düşünerek gökkuşağı resmi çizdim. Mutlu bir resimdi” dedi.

“BAYRAM HAVASI YAŞANDI”
AtaÇocuk Çocuk Gelişim Merkezi Atakent Şubesi Sorumlusu Elif Aydın da “Anıtkabir’den mektuplarımıza yanıt geldi ve bu bizi çok mutlu etti. AtaÇocuk Çocuk Gelişim Merkezlerimizde adeta bir bayram havası oldu. Buradan herkese teşekkür ediyorum. Mektupları çocuklarımıza okuduk, onlar da ayrı sevindiler” diye konuştu.

 


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecigülay deveciataçocukkreşanıtkabirmektup