Geri

AtaÇocuk’tan muhteşem yıl sonu gösterisi

Unutulmaz bir yıl sonu gösterisine imza atan AtaÇocuklu miniklerin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları eşliğinde söylediği şarkılar büyük alkış topladı. Törende konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci,‘’ Örnek alınabilecek pek çok çalışmalarınız var. O nedenle kendinizle övünebilirsiniz.’’ dedi.


10:56:46 | 2022-06-24


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci öncülüğünde modern eğitim anlayışı ile hizmete açılan ve yeni şubeleriyle giderek büyüyen AtaÇocuk Kreş ve Gündüz Bakımevi tarafından muhteşem bir yıl sonu programı gerçekleştirildi. Mevlana, Mevlana 2 ve Atakent şubelerinin öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde sene boyunca aldıkları eğitimleri eğlenceli bir yıl sonu gösterisi ile taçlandırdı. Miniklerin birbirinden özel koreografilerle hazırlanan dans gösterileri büyük ilgi görürken Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları eşliğinde söyledikleri şarkılar da büyük alkış topladı.

‘’ESKİ DEĞERLERİMİZE KAVUŞULMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUM’’
Törenin açılış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, küçükten büyüğe el birliği ile oluşturulacak komşuluk kültürünün önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: ‘’Atakum sizinle, sizin çocuklarınızla, ailelerimizle güzel. Ben Atakum’da komşuluk kurmaya çalışıyorum. Hanı hamamı, parası olan herkes yapıyor ama ben gönüllere girmeye ve komşuluk hukukunu oluşturmaya çalışıyorum. Herkes birbirinin hatırını sorsun, çocuklarını sevsin istiyorum. Bu hasletler bizim kültürümüzde vardı; ama ne yazık ki geride bıraktık. Yeniden o kültüre, bizim eski hasletlerimize, geleneğimize ve gönlümüzde vicdanımızda var olan değerlerimize kavuşulması için gayret gösteriyorum. Ne olur siz de gayret gösterin. Burada geniş bir aileyiz. Birimizin çocuğu hepimizin çocuğu. Çocuklar bizim ve kadınlar da bizim kardeşlerimiz. Sarılalım, dertlerine sıkıntılarına ortak olalım ve çözmeye çalışalım. Bu bizim hem kültürümüzde hem inancımızda var. Eğer bunu yaparsak, Türkiye'ye örnek olabiliriz. Örnek alınabilecek pek çok çalışmalarınız var. O nedenle kendinizle övünebilirsiniz.’’

TÖRENE BÜYÜK İLGİ
Sunumunu Atakum Belediyesi Çocuk Korosu Kurucu Şefi Arzu Çakır’ın yaptığı törende miniklerin özel koreografili danslarının yanı sıra Karadeniz Bölgesi’nden horon ve Ege Bölgesi’nden zeybek dans gösterileri de göz doldurdu. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı slayt eşliğinde ‘’Güneşli Günler Göreceğiz Çocuklar’’ şarkısını söyleyen minikler, velilerden ve katılımcılardan büyük alkış aldı. Duygusal anların yaşandığı tören, 6 yaş grubu öğrencilerin diploma töreni ile devam etti. Kreşin minik öğrencileri diplomalarını Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile Av. Gülay Deveci’den aldı. Mezuniyet heyecanı yaşayan miniklerin İzmir Marşı eşliğinde kep atma töreni büyük ilgi gördü. Başkan Deveci, törenin ardından öğrencilerin sene boyunca yaptığı çalışmaların yer aldığı sergiyi gezdi.


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil deveciataçocukçocukyılsonugösteri