Geri

Asılsız iddialar yargıdan döndü: Çınkıl haklı bulundu

Mahkeme, Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl'ı haklı buldu. Yargıya taşınan asılsız iddialar, gazete tarafından tekzip edildi.

12:00:07 | 2022-12-05


Haberi Sesli Dinle

Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Samsun'da bir gazetede hakkında çıkan asılsız iddiaları yargıya taşıdı, mahkeme Çınkıl'ı haklı buldu. Gazeteci Adnan Bahadır, asılsız iddialarla dolu o yazısını tekzip etti.

GAZETE KENDİNİ YALANLADI
Sinop Sulh Ceza Hakimliği, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl'ın asılsız iddialarla karalanmaya çalışıldığına hükmetti. Samsun'da yayın yapan Denge Gazetesi sahibi Adnan Bahadır'ın köşe yazısında ortaya attığı iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve Genel Sekreter Çınkıl'ın iftiraya maruz kaldığı mahkeme kararıyla adeta belgelendi. Mahkeme, söz konusu iddiaların tekzip edilmesine hükmederken, gazete yayınladığı tekzipte "Böyle bir olay asla gerçekleşmemiştir. Sözkonusu ifade tamamıyla iftiradan ibarettir" diyerek, adeta kendini yalanlamış oldu.

KÜÇÜK DÜŞÜRME KASTIYLA YAPILDI
Genel Sekreter Yahya Çınkıl'ın iftiraya maruz kaldığı açıkça belirtilen ve gazetede yayınlanan tekzipte, "Denge Gazetesi'nde yapılan 'KINIYORUM' başlıklı köşe yazısı içeriğinde isim vermeden komşu ildeki bürokrat ifadesiyle Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevi yapmakta olan müvekkile karşı aslı olmayan ve müvekkilin kişilik haklarına saldırı teşkil eden algı yaratma ifadesinde bulunulmuştur. Müvekkil Yahya Çıngıl kastedilerek, eşinin 2013/2014 yıllarında ulusal bir televizyon kanalına çıktığı ve aldatıldığı yönünde şikayeti bulunduğu ifadesinin yazıda yer alması müvekkilin eşine karşı da kişilik haklarını ihlal eden bir durumdur. Böyle bir olay asla gerçekleşmemiştir. Sözkonusu ifade tamamıyla iftiradan ibarettir. Müvekkilin aile hayatına kasteden aile birlik ve bütünlüğünü zedeleyici bu ifadeler tatamıyla gerçek dışı ve hayal ürünüdür. Bu gerçek dışı iftira beyanlarının müvekkilim ile ilgili yanlış ve yanıltıcı algı oluşturma ve kamuoyunda küçük düşürme kastıyla yapıldığı çok açık ve nettir" denildi.

SUÇ DUYURUSUNDA DA BULUNULACAK
Tekzipte ayrıca, "Bulunduğu tüm görevlerde kamu hukukunu koruyan bir anlayışla çalışmış olan müvekkilimin kişilik haklarını ihlal eden, dayanıksız, mesnetsiz, itham ve iftiraya dayalı 'Allah dostu görünümlü iki elini ovuşturarak malı götüren satı muhteremin marifetleri saymakla bitmez', 'Evliya görünümlü şeytan kılıklı adam parayla karı konusunda çok mahir, el ovuşturup bölüşmesini de bilince kimse önünde duramıyor' ifadelerinden ötürü suç duyurusunda bulunacağımızı komuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.


yahya çınkıl