Geri

Aşık Kemali Bülbül dualarla anıldı

Samsunlu Halk Ozanı Aşık Kemali Bülbül, ölümünün 10. yılında sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

15:04:53 | 2022-09-23


Haberi Sesli Dinle

Yazdığı şiir ve yayınladığı kitaplarla Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan, 23 Eylül 2012 tarihinde hayatını kaybeden Aşık Kemali Bülbül, ölüm yıl dönümü dolayısıyla Samsun Kıranköy Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında sevenleri tarafından dualarla anıldı. Programa İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, KA-DEF Genel Başkanı Bayram Erişgin, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Oğlu Akif Bülbül ve sevenleri katıldı.

ÖLÜNCE DEĞİL, HAYATTAYKEN DEĞER VERMELİYİZ
Okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duaların ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Şiirleriyle, hayat şekliyle, kişiliğiyle Samsun halkına ve ülkemize yol göstermiş olan vatan aşığımız Aşık Kemali Bülbül’le İlkadım Belediyesi olarak eserlerinin toplandığı kitabı ölümünden önce oluşturduk. Ondan çok mutlu olmuştu. Gelecek kuşakların ismini hatırlaması adına birde anma programı yapmıştık. Ozanların şairlerin bıraktığı kültür deryasında onların mirasına sahip çıkarak daha ileriye taşımak bizlerin görevidir çünkü aşıklık geleneği çok önemli bir gelenektir. İşte Aşık Kemali Bülbül de bizim kültürümüze değer katan değerli bir ozanımızdır. Onlara yaşadığı zamanda veremediğimiz değeri en azından öldükten sonra vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu vesile ile halk ozanımıza Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

DERİN DUYGU SELİNİN İÇİNDEYİM
Burada olmaktan dolayı onur duyduğunu kaydeden KA-DEF Genel Başkanı Bayram Erişgin de, ”Öncelikle değerlerimize ve büyüklerimize sahip çıkmak adına burada bizlerle olan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a ve siz değerli sevenlerine teşekkür ediyorum. KA-DEF ailesi olarak bizde Halk ozanımız Aşık Kemali Bülbül’ün eserlerini Kavak okullarımızın kütüphanelerine ulaştırarak destek olmuştuk. Burada şuanda derin bir duygu selinin içindeyim.6 ay önce Hanife Bülbül annemizle yine bu kabir başında beraberdik. Hayat bu işte vedalar ani ve zamansız oluyor.Ben her ikisinde Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

BABASININ YAZDIĞI ŞİİRLERLE SEVENLERİNE SESLENDİ
Öncelikle ailesi adına anlamlı günde kendileriyle olan herkese teşekkür eden Aşık Kemali Bülbül’ün oğlu Akif Bülbül, ”2003 yılında babamın yazdığı bir şiirin dörtlüğünü sizlerle paylaşmak istiyorum. Kemali Bülbül’üm tornistandayım. Rüya Alemindeyim gülüstandayım. Toprağa gömüldüm kabristandayım. Beni seven dostlar burada buluşsun.Bütün dostları buradalar. Görüyorum ki aslında geride onu sevenleri olan dostlarını da bırakmış. Hepinize ailem adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum “dedi.

SAMSUN'UN YETİŞTİRDİĞİ DEĞERLİ BİR ŞAHSİYET
Aşık Kemali Bülbül'ün ölümünden sonra Samsun'da ozanlığın yaşamadığını söyleyen Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, "O Samsun'un yetiştirmiş olduğu değerli bir şahsiyettir. Ozanlık kültürü kitabı ondan sonra kapandı. O her zaman gittiği yer yerde Samsun'u ve Samsunlu olduğunu vurgulardı. Onun yeri asla ve asla doldurulamaz. Kendisini bugün mezarı başında bir daha andık ve dualar okuduk. Allah mekanını cennet etsin” diye konuştu.

 


samsunilkadımaşık kemali bülbülnecattin demirtaşahmet sevenkadefbayram erişgin