Geri

Anıt önünde birliktelik pozu

Samsun’da Onur Anıtı’na yapılan saldırının ardından Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı İl Başkanları ve kentteki tüm ilçe belediye başkanları anıt önüne gelerek, birliktelik pozu verdi.

15:33:28 | 2022-02-09


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da, Milli Mücadele'nin simge eserlerinden Atatürk Parkı'ndaki Onur Anıtı'na yapılan saldırıya tepki olarak biraraya gelen Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı İl Başkanları ve kentteki tüm ilçe belediye başkanları ve bazı meclis üyeleri anıt önüne gelerek, birliktelik pozu verdi.

İYİ PARTİ: ATATÜRK SİYASET ÜSTÜDÜR
İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur, lideridir ve siyaset üstüdür. Bugün Samsun, burada bütün Türkiye’ye birlikteliğin ve bu menfur saldırının gerekli cevabını vermiştir. Katılan bütün arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Samsun budur, gerekli mesaj verilmiştir” diye konuştu.

MHP: BU ŞEHRİN RUHUNDA BİRLİK VARDIR
MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, “Bu şehrin ruhunda her zaman fetihler vardır, birliktelikler vardır. Bu, bugün birarada olmamızla beraber tezahür etmiştir. Atatürk, bizin ortak değerimizdir. Atatürk, Türk milletinin ortak değeridir. Ben bugün buraya gelerek katılım sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

CHP: SAMSUN ALELADE BİR ŞEHİR DEĞİLDİR
CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Samsun, il başkanlarımızın da ifade ettiği gibi alelade bir şehir değildir. Bu şehir milli mücadelenin Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilk kıvılcımının çakıldığı şehirdir. Sayın başkanlarımızın da söylediği gibi bundan birkaç gün önce Onur Anıtı’mıza menfur bir saldırı gerçekleştirildi, bugün bu birliktelik gösteriyor ki Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak değeridir. Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurucu önderi ve ilelebet değişmeyecek önderidir. Bu birliktelikten dolayı ben bütün siyasi partilerimizin il başkanlarına ve belediye başkanlarına teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum. Burada tüm ülkemize mesajımız odur ki Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak değeridir” dedi.

AK PARTİ: ATATÜRK ORTAK DEĞERİMİZDİR
AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, “Bundan bir hafta önce gerçekleştirilen menfur saldırıyı, bu vesileyle tekrar kınıyoruz. Hakikaten değerli il başkanlarımın da ifade ettiği gibi Samsun, milli mücadelenin fitilinin ateşlendiği şehirdir ve bu mücadele hiçbir ayrım yapılmaksızın tüm milletçe gerçekleştirildi. Dolayısıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gazi Meclis’imizin ilk başkanı, ilk Cumhurbaşkanımız ve ülkemizin banisi olarak 84 milyonun ortak değeridir ve bugün bu birliktelikle şehrimize yakışanı gerçekleştirelim aruzunda olduk. Samsun aynı zamanda siyasi bir bakışla, şehir olarak da ortak değerimizdir. Ben bu vesileyle katılım gösteren tüm il başkanlarımıza ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu birlik ve beraberlik, şehrimiz adına muhtelif vesilelerle şehrimiz adına yine beraber gerçekleştirme gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

DEMİR: EK TEDBİR ÇALIŞMASI YAPIYORUZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Cumhuriyetimizin, bu güzel ülkemizin kurtuluşuna ve kuruluşuna giden yolun ilk adımı Samsun’da atıldı. Dolayısıyla bu meydanda Onur Anıtı’na yapılan saldırıyı hep birlikte ulusça 85 milyonca kınıyoruz. Çok değerli il başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle yani iktidarı ve muhalefetiyle bugün siyaset üstü olarak Samsun tek yumruk olarak tepkimizi ortaya koymuş olduk. Ortak tepkiyi ve bu duruşu vermeyi çok anlamlı bulduk. Samsun’dan bu duruşu ortaya koymak, bizim vazifemizdir. Samsun bu konuda Türkiye’de hassasiyeti ve ilave sorumluluğu olan bir şehirdir. Bu tür saldırılan olmaması için elimizden gelen her şey yapılacaktır. Bu arada saldırıyı yapanlar kısa sürede yakalandı, yargılandı ve tutuklandı. Bunun da yakın takipçisi olacağımızı buradan bir kere daha ifade ediyoruz. Samsun önemli bir şehir, kentimizdeki diğer anıt ve değerli alanlarımızda Valiliğimizin öncülüğünde Emniyet teşkilatımızla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle beraber ilave bir çalışma yapıyoruz şu anda. Hem daha güvenlik ve emniyet noktasında neler yapılabileceğini çalışıyoruz, bunun tespitinden sonra onun da gereğini ilave olarak gereğini yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Onur Anıtı önündeki etkinliğe, AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Av. Kebire Birer Türk, Büyük Birlik Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı Baki Öztürk, Demokrat Parti Samsun İl Başkanı Mustafa Yaman, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 17 ilçe belediye başkanı ve bazı meclis üyeleri katıldı.

 


#samsun #onuranıtı #atatürk #atatürkheykeli #sondakika #akparti #chp #mhp #iyiparti