Geri

Başkan Türkel'den Basın Özgürlüğü Günü mesajı

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, yayımladığı bir mesajla, gazetecilerin ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladı.

13:15:46 | 2024-05-03


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başka Türkel, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olarak kabul edilen basın, demokrasinin en önemli yapı taşlarından ve itici güçlerinden biridir. Kamuoyuna doğru bilgiyi ulaştırmak ve halkın haber alma özgürlüğünü sağlamak için gece gündüz, zorlu şartlarda, yüreğiyle çalışan basın emekçilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın Dünya Basın Özgürlüğü gününü kutluyorum.

Basın emekçilerimiz ülkemizde, bir yandan ağırlaşan ekonomik şartlar, bir yandan da fikir özgürlüğü üzerindeki baskılar ve demokrasinin işleyişindeki aksaklıklar nedeniyle çok ağır şartlarda mesleklerini icra ediyorlar. Günümüz koşullarında birçok basın emektarı, alın terinin karşılığını alamamakta, asgari geçim düzeyinin altında yaşamakta ve evine ekmek götürememektedir. Basın etik değerleri ve özgürlüğü için özveriyle çalışırken, yaşam mücadelesi veren basın emekçilerinin onurlu hak arayışlarında sonuna kadar yanındayız. Kaleminden, objektifinden hak ve adaleti eksik etmeyen, 7’den 70’e tüm halkın sesi olan ve kutsal mesleği icra ederken yaşamlarını ortaya koyan basın emekçilerimizi, yürekten destekliyoruz. Basın etik ilkeleri ve özgürlüğü için mücadele ederken hayatını kaybeden tüm basın emektarlarını rahmetle anıyor, yüreğini ve ömrünü mesleğe adamış gazetecilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Eşit, özgür ve demokratik ortamda mesleklerini icra edebildikleri, aydınlık ve refah bir gelecek için hep birlikte mücadele edeceğiz.”


serhat türkelatakumatakum belediyesisamsunsamsun haberleri